Aday adayı sayısı güvenirliği ortaya koydu

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici seçim sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Kasım 2018 11:14
Aday adayı sayısı güvenirliği ortaya koydu

Sorularımızı yanıtlayan Debgici; “Aday adayı sayısı AK Parti’nin ne kadar güvenilir olduğunu ortaya koydu” dedi.

Aday adayı müracaatları tamamlandı ve adaylar netleşmeye başladı. AK Parti’de beklenilen aday adayı sayısına ulaşıldı mı? Bu konuda neler söylemek istersiniz?

Kasım ayının 5’inde başlayan süreç yine kasım ayının 16’sında son buldu. Toplamda 106 arkadaşımız müracaat etti. Bu adaylarımız içerisinde 5 tanesi büyükşehir belediyemize talip oldu. Sayı konusunda herhangi bir hedefimiz ya da bir sınırımız yoktu. AK Partide aday adaylığı bolluğu her zaman olmuştur. Aslında bu da AK Parti’nin güvenilir bir parti olduğumuzun göstergesidir. Aday adaylığı müracaatı yapanların içerisinde her meslek grubundan insanlar var. Bu bizim adımıza önemli bir durum. Bütün aday adayı arkadaşlarımıza çıktıkları bu yolda başarılar diliyorum. Önümüzdeki bu sürecin onlara hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Dikkat edilmesi gereken diğer bir husus, aday belirlemesi yapılırken sadece aday adayları içerisinden değil, mevcut belediye başkanları içerisinde de değerlendirmeler yapılıyor. Hatta müracaatta bulunmayan birileri de aday olarak gelebilir. Devam edecek veya etmeyecek belediye başkanlarımız olacaktır. Bu durumlar genel merkezimizin tasarrufunda. Aynı zamanda il veya ilçe başkanlarımız da belediye başkanları statüsü içerisinde yer alıyor. İhtiyaç duyulduğu taktirde teşkilat başkanlarımızdan da belediye başkan adayı seçilebilecek. YSK’nın açıklamış olduğu bir istifa süreci var ve bu süreci takip etmemiz gerekiyor.

31 mart seçimlerine daha öncekilerden daha fazla hassasiyet gösteriyorsunuz. Genel merkezden ayrıntılı incelemeler yapılıyor. Aday kriterleri ile ilgili neler söylemek istersiniz?

AK Parti istişarelere önem veren bir parti. Kamuoyu anketleri yaparak halkımızın nabzını kontrol ediyor. halkımızın taleplerini göz önüne alıyor. Aynı zamanda şehrimizin kanaat önderlerinden görüşler alınıyor ve bunlar rapor haline geliyor. Bununla birlikte belediyelerimizin 4 buçuk yıllık süreçteki çalışmaları tespit ediliyor. Dükkanlara çay içmeye gelen birisi şehrin siyasetini sorguluyor olabilir. Beklenmedik yerden denetlemeler yapılabilir. Bu durumu hiç kimsenin bilmesi mümkün değildir. Bu raporlar genel merkeze iletilebilir. Burada önemli olan halkın gönlüne girebilmek ve hizmet aşkının devam etmesi. Herhangi bir akçeli işle bağlantısı olmayan kişilerin bu işlere talip olması gerekiyor. AK Parti’de yıllardır bu böyledir. Yorulan olursa da siyasetin her kademesinde yenilenmeler olacak. Çalışacak ve halkın gönlüne girecek kişiler öncelikli olacak.

24 Haziran’da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi tescillendi. Yerel seçimlerde herhangi değişiklik olacak mı? Eski sistem mi devam edecek?

Yerel yönetimlerin yasası ve işleyişi bellidir. Referandum neticesinde gelen bir hükümet sistemi değişikliği vardı. HSK yapısı değişti, bakanlık sayısı azaldı. Çıkan kanunlarla yerel yönetimlere yansıması olacaktır. Türkiye ayağını yorganına göre uzatıyor. Topla tüfekle başaramadıklarını ekonomik alanda yapmaya çalıştılar ama başarılı olamadılar. Her zaman olduğu gibi devlet ile millet el ele bu işin üstesinden geldi. Saldırılar etkisini giderdi ve piyasalar yerine oturmaya başladı. Günlük yaşamdaki bir takım sıkıntılar elbette devam edecek ama devlet tasarruf konusunda uygulama yaparken bizlerin de buna dikkat etmesi lazım. Yerel yönetimler başta olmak üzere evimizin içine kadar bu konuda hassas olmak lazım. Birçok alanda desteklemeler de geldi. İmar barışından tutun da tapu düzenlemelerine kadar kolaylıklar sağlanmaya başlandı. Devletimiz elini taşın altına koyup vatandaşımız için bir şeyler yapma gayretinde. Tüketen bir ülke olmadığımız için tasarrufu iyi yapmamız gerekiyor. Devletimizin başlattığı tasarrufa bizim de topyekûn uymamız gerekiyor. Yatırımlar da planlandı ama başlangıç aşamasında olanlar bir süre beklemede kalacak. Bitme aşamasına gelmiş yatırımlara da hız verildi ve tamamlanacak. Hamd olsun sıkıntıda da değiliz.

Daha önceki seçim sonuçlarına baktığımızda AK Parti merkezde yüksek oy oranları aldı. Muhalefet partilerin çalışmalarını da göz önüne aldığınızda Kahramanmaraş’ın kuzey ilçelerde ve merkezde 31 Martta nasıl bir sonuç bekliyorsunuz?

Biz diğer partilerin çalışmalarına bakmıyoruz. Biz Kahramanmaraş’ta bütün belediyelere talibiz. 12 belediyemizi de alabilecek güçteyiz. Halkımızın bize olan teveccühü de belli. 31 martta sandığa gideceğiz ve halkımız orda gerekeni yapacak. Aralık ayının ortalarında adaylarımız da tamamen netleşecektir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.