Acı biber'in faydaları, Acı biber nedir, Acı biber nasıl tüketilmeli

Acı biber nedir? Acı biber ne işe yarar? Acı biber nasıl kullanılır? Acı biber nerede yetişir? Acı biber kimler kullanabilir? Acı biber şifası? Acı biber nelere faydalıdır? İşte haberin detayları...

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Temmuz 2020 11:41
Acı biber'in faydaları, Acı biber nedir, Acı biber nasıl tüketilmeli

 

Hasat Zamanı Ve Şekli: Eylül-Kasım aylarında toplanır. Taze ve kuru tüketilir.

Kurutma Usulü: Önce güneşte, daha sonra gölgede kurutulur.

Kullanma Usulü: 100 gr toz biber, yarım litre su ve 1 su bardağı zeytinyağı ile kaynatılır. Su uçunca kalan yağ ile romatizmalı yerlere masaj yapılır. Ayrıca sebze olarak da tüketilir. Gargara yapılır.

Kullanılan kısımlar: Meyveler-tohumlar

Şifası: romatizma, soğuk algınlığı, el çatlakları, boyun ağrısı, bronşit, öksürük, saç dökülmesi, ağrı, bademcik iltihabı, kolesterolü azaltır. İştah açar.

Zehirlilik durumu: fazlası zararlıdır.

Çeşitler: bazı çeşitleri vardır.

Yetişme ortamı: sulanabilen, sıcak iklim ve kuvvetli topraklarda iyi yetişir.

Uyarılar: açık ülser, bastır ve egzamaya zararlıdır. Çok yenildiğinde egzamayı geçirdiği söylentileri olanlar haricen kızarıklık ve ısı verir. Aynı zamanda terleticidir.

Muhteviyatı: kapsarsin, gabsorbin, karotin, citrin, zeuxantin, kırmızı boya, C-B, B2 vitaminleri, solanın, solanidin, solamargin, solasanin, solasadin, kryptoxantin, xantophyll.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.