Abdülhamithan Camisi kendi elektriğini üretecek

Türkiye’nin en büyük camilerinden olan Abdülhamithan camisi kendi elektriğini kendisi üretecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Kasım 2018 11:13
Abdülhamithan Camisi kendi elektriğini üretecek

HABER: EMRE BOZ

Abdülhamithan Cami Vakfı girişimleri sonucunda hayırsever bir iş adamı sponsorluğunda Kahramanmaraş’ın en büyük camisi güneşten faydalanarak kendi elektriğini kendisi üretecek.

emre.jpg

Abdülhamithan Camisinin güneş enerji panelleri kurulumunu yapan Eninox Enerji İşletme Müdürü Murat Aksu, proje ile ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Abdülhamithan Cami Vakfı Başkanı Ömer Faruk Şirikçi’ye Kahramanmaraş’a böyle bir örnek proje kazandırdığı için teşekkürlerini ileten Aksu, güneşten elektrik üretiminin faydaları hakkında görüşler aktardı. Aksu; “Enerji santrallerinin en büyük avantajı sonsuz güneşi kaynak olarak kullanmasıdır. Gider maliyetinin olmaması ekonomi açısından ciddi bir avantaj. Bununla birlikte çevreye de herhangi bir zararı yoktur” dedi.

ee.jpg

Abdülhamithan Camisine kurulacak olan sistem ile ilgili açıklamalarda bulunan Aksu; “Abdülhamithan Camimiz güneş enerjisinden kendi elektriğini üretecek. Bu Kahramanmaraş için örnek ve büyük bir proje. Caminin aydınlatmalardan ve klimalardan ciddi anlamda maliyet gideri vardı. Güneş enerjisi santrallerini kurarken bir defalığa mahsus harcama yapılıyor. Ama sonrasında elektrik giderleriniz ortadan kalkıyor ve yaptığınız harcama kısa sürede amorti ediliyor. Bu santralde panellerin ömrünü 30 yıl üzerinden hesaplıyoruz. Buna bakıldığında vizyon açısından çok avantajlı bir proje. Ülkemiz bu enerji potansiyeli açısından çok iyi. Aynı zamanda Kahramanmaraş da bu enerjiden çok güzel faydalanabilecek konumda. Güneş enerjisini kullandığımız zaman enerji bağımlılığından kurtulmuş oluyoruz. Üstelik mevzuat açısından çatıya panel kurulumlarının da önü açıldı. Yani fabrikalar artık kolaylıkla bu sisteme erişebilecekler” ifadelerini kullandı.

em.jpg

ÖRNEK TEŞKİL ETMESİ SEVİNDİRİCİ BİR DURUM

Güneş enerjisinden elektrik üretimi konusunda Kahramanmaraş’ın önyargıları olduğunu söyleyen Aksu, bu sistemin Kahramanmaraş’a büyük bir örnek olduğunu söyledi. Aksu açıklamalarına şu şekilde devam etti; “Abdülhamithan Cami Vakfı bu konu ile ilgili çalışmalarına öncesinden başlamış. Sayın Ömer Faruk Şirikçi hocamız bu konuda gerekli bütün girişimleri yapmış. Projeleri çizilmiş bir şekilde biz devraldık ve çalışmalarına başladık. Kurulumu ile ilgili de biz üstümüze düşeni yaptık. Biz hazırlanmış projenin kurulumunu gerçekleştiriyoruz. Cami yönetiminin bu konuya ilgili olması ve teknolojiyi bu kadar yakından takip etmesi çok sevindirici bir durum. Güneş Enerjisi sistemlerine karşı Kahramanmaraş’ta bir yabancılık vardı. Maliyetlerin de yükselmesi ile durgunlaşmaya gitti. Abdülhamithan camiimize yapmış olduğumuz sistem bu önyargıları ortadan kaldıracaktır. Kahramanmaraş’a böyle bir sistemi kazandırdığı için Ömer Faruk Şirikçi Bey’e teşekkürlerimizi de sunuyoruz”

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.