​ABD’li fenomen öğretmene Türk rakip

​ABD’li fenomen öğretmene Türk rakip

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Nisan 2017 10:19
​ABD’li fenomen öğretmene Türk rakip

Amerika’da bir öğretmenin derse girerken her öğrencisiyle farklı selamlaşma görüntülerinin sosyal medyada yer almasının ardından harekete geçen Kahramanmaraşlı öğretmen, hem öğrencileriyle, hem mesai arkadaşlarıyla hem de idari amirleriyle farklı farklı selamlaşarak ABD’li meslektaşına rakip oldu

Kahramanmaraşlı ilkokul öğretmeni Mehmet Polat, her sabah okulda karşıladığı öğrencileri ve mesai arkadaşlarıyla tek tek farklı selamlaşıyor.
ABD’de İngilizce öğretmeni olan Barry White Jr'ın, derse girerken her bir öğrencisiyle ayrı selamlaşmasının yer aldığı görüntülerin sosyal medyada yoğun ilgi görmesinin ardından harekete geçen Kahramanmaraşlı sınıf öğretmeni Mehmet Polat, hem öğrencileriyle, hem mesai arkadaşlarıyla hem de idari amirleriyle farklı farklı selamlaşarak ABD’li meslektaşına rakip oldu.

o2-003.jpg
Özel okulun genel müdürü Muhammed Kasap, yapılan uygulama sayesinde okul içinde farkındalık oluştuğunu belirterek, “Amacımız, mutlu çocuk öğrenir, mutlu öğretmen öğretir şeklinde olmuştur. Bu amacımızı da gerçekleştiriyoruz. Çünkü, öğrenciler güne başlarken öğretmenlerinin davranışları ve motiveleri çok önemlidir. Bundan dolayı okulumuzda bütün öğretmenlerimiz bu gibi özel etkinliklere adını yazdırmıştır. Mehmet Polat hocam da öğrencileri her sabah kapıda karşılayarak, her öğrenciye farklı motive yöntemleriyle dersine başlar” dedi.

“Amacımız öğretmeni, dersi ve okulu sevdirmek”
Farklı selamlaşma yönetimini diğer meslektaşlarının da uygulamasını tavsiye eden ilkokul öğretmeni Mehmet Polat, “Dünya üzerinde yapan başka öğretmenlerimiz olmuştu. Bir pazartesi günü geldiğimde çocuklara bu videoyu gösterdim. Böyle yapan çocukların daha mutlu olacağı yönünde tavsiyelerim oldu. 'Biz de yapalım mı' dedim. O video ve kendimize özgü hareketler yaparak böyle bir etkinliği yapmak istedik. Her sabah okula geldiğimizde çocuklarımız mutlu, motive olmuş bir şekilde koşarak okula geliyorlar. Amacımız öğretmeni, dersi ve okulu sevdirmek” diye konuştu.
Uygulamadan memnun olduklarını dile getiren öğrenciler ise öğretmenlerine teşekkür ederek, selamlaşma yöntemleri sayesinde çok daha mutlu olduklarını söylediler

o3.jpgo1-007.jpg

KAYNAK: İha

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.