ABD'den kritik açıklama: Çok riskli bir yol!

ABD'nin DEAŞ'la Mücadele Koalisyonu Özel Temsilcisi Brett McGurk, Irak'ta yapılacak referandumun çok riskli olacağını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Eylül 2017 08:42
ABD'den kritik açıklama: Çok riskli bir yol!

ABD'nin DEAŞ'la Mücadele Koalisyonu Özel Temsilcisi Brett McGurk, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) referandumu ertelemesi için sunulan alternatifleri kabul etmesi temennisinde bulunarak, referandumun tercih edilmesinin ise riskli bir yol olduğunu belirtti.

DESTEK VERMİYORUZ

ABD'nin DEAŞ'la  Mücadele Koalisyonu Özel Temsilcisi  McGurk:  "Referanduma karşılık sunulan alternatifin Kürt siyasi liderleri tarafından ciddiye alınmasını isteyip, kabul edilmesi için desteklerimizi sunuyoruz. Alternatif, sorunların çözülmesi için Erbil ve Bağdat'ı ciddi bir diyaloğa teşvik ediyor" "ABD'nin bu konudaki tavrını kendilerine tekrardan belirterek, böylesi bir süreçte destek verebileceğimiz bir mesele olmadığını söyledik.

Bu sadece ABD'nin değil tüm uluslararası koalisyonun  tavrıdır" "Sunulan alternatifin kabul edilmesi temennisinde bulunuyoruz çünkü  tercih edilen referandum çok risklidir" dedi.

KAYNAK:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.