33 sene sonra kahreden tesadüf

Bursa Uludağ’da kaybolduktan 17 gün sonra cansız bedenleri bulunan 2 mühendis amatör dağcının 33 sene önce aynı kanyonda donarak can veren 4 mühendisle aynı kaderi paylaştıkları ortaya çıktı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Aralık 2019 10:36
33 sene sonra kahreden tesadüf

 Efe Sarp ve Mert Alparslan'ın cansız bedenlerini Kürekli Kanyonu'nda özel dalgıç ekibiyle bulan tecrübeli dağcı İsmet Şentürk, 33 senede 6 mühendise mezar olan kanyon için yetkililerden hassas olan bölgede kılavuz hat oluşturulmasını istedi. Şentürk, ayrıca 4 maden mühendisi ile aynı kaderi yaşayan Efe Sarp ile Mert Alpaslan'ın yoğun siste istemeden girdikleri vadiden zorunlu olarak kanyon içerisinde düştüklerini, kayalara çarpa çarpa ilerleyip enerjilerinin tükendiği noktada hipotermi neticesi donarak can verdiklerini anlattı.

Uludağ 1986 kışı. yoğun kar yağışı sebebiyle Volfram Madeni'ne giden yollar kapanır. 4 maden mühendisi Bursa'ya inmek için Kürekli Vadisi'ne girerler. Mühendislerden 2'si düşerek 2'si de donarak hayatlarını kaybeder. Aradan geçen 33 yıl sonra 37 yaşındaki Harita Mühendisi Efe Sarp ve 31 yaşındaki Uçak Mühendisi Mert Alparslan 1 Aralık tarihinde doğa yürüyüşü için geldikleri Uludağ'da kayboldular. Havanın sisli olmasına rağmen Oteller Bölgesi'nden zirveye doğru giden yolda en son ormana girerken güvenlik kameraları tarafından görüntülenen iki genç adam, 17 gün sonra balık adam kıyafetli 6 kişilik özel ekip tarafından Küreklidere Kanyonu içerisinde cansız halde bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.