25 Bin Kişiye Ulaştı! Kahramanmaraş'ta İtfaiye Tatbikatlarıyla Yangınlara Karşı Bilinçli Toplum

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, 2023'te 25 bin kişiye ulaşarak afet ve acil durum bilincini artırdı. 2024 için hazır, eğitim ve tatbikatlarına devam ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ocak 2024 16:52
25 Bin Kişiye Ulaştı! Kahramanmaraş'ta İtfaiye Tatbikatlarıyla Yangınlara Karşı Bilinçli Toplum

Büyükşehir İtfaiyesi, 2023 yılında gerçekleştirdiği eğitim ve tatbikatlarla şehir genelinde toplam 25 bin 483 kişiye ulaşarak önemli bir başarı elde etti. Bu faaliyetler kapsamında, yangınların önlenebilmesi, yangına müdahale, söndürme ve kurtarma faaliyetleriyle ilgili bilgiler vatandaşlara aktarıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehrin altyapısından temizliğine, üstyapısından ulaşıma, kültürel etkinliklerden sosyal yardımlara kadar geniş bir yelpazede faaliyet gösteriyor. Aynı zamanda afet ve acil durumlara karşı vatandaşların bilinç düzeyini artırmak amacıyla eğitim ve tatbikatlarına devam ediyor.

egitim-4.jpg

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen bu faaliyetler kapsamında, 2023 yılında şehir genelinde 174 kurum ziyaret edilerek 25 bin 483 kişiye afet ve acil durumlarla ilgili bilgiler verildi. Ayrıca, şehir merkezi ve ilçelerde kurulan geçici konaklama merkezlerinde yaşayan vatandaşlara özel eğitim ve tatbikatlar düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, 23 istasyon, 412 personel ve 78 araçla 2024 yılında da her türlü afet ve acil durumda vatandaşlara destek olunacağı vurgulandı. Ayrıca, yıl içerisinde kurum ve kuruluş ziyaretlerinin devam edeceği, eğitim ve tatbikatların sürdürüleceği, vatandaşların afet ve acil durumlara karşı bilgilendirilmeye devam edileceği belirtildi.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.