2017 yılı ekonomik ve siyasi tavrımız dünyaya örnek olacak

AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel 2017 yılı ekonomisini ve siyasetine ilişkin sorularımızı yanıtladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Ocak 2018 15:11
2017 yılı ekonomik ve siyasi tavrımız dünyaya örnek olacak

Siyasetin çok hareketli bir yıl olduğunu belirten Başkan Görgel, “Dünyanın durumunu göz önüne aldığımızda ekonomide rekor büyüme kat ettik” dedi.

2017 yılını siyasi ve ekonomi anlamında değerlendirebilir misiniz?

2017 yılı bizim için yoğun ve sıkı bir yıl oldu. Kongrelerimizin olduğu bir yıl oldu. AK Parti’de kongreler yeniden yola koyulma günüdür. Biz Onikişubat İlçe Başkanlığı olarak ekibimizi yeniledik ve yola koyulduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın partimize geri dönmesi yılın en büyük sinerjisi oldu. Bu sinerji bütün parti teşkilatlarımızda kendini gösterdi. Partimizin aldığı kararlara ilçemiz olarak hassas davrandık. Yönetimdeki kişi sayımızı düşürdük, bazı arkadaşlar ile mecburen yollarımızı ayırmak zorunda kaldık, yeni arkadaşlar edindik. Yaptığımız çalışmaların doğru olduğunu kongre sürecinden sonra daha da iyi anladık. 2019 seçimlerine giderken 2018 yılını çok iyi değerlendireceğiz. 2017 yılı kendimizi yenileme açısından bizim için güzel bir yıl oldu. Aynı zamanda 16 Nisan referandumunu yaşadık. Türkiye halkımızın da çok büyük bir desteği ile yeni bir sürece girdi. Sayın Cumhurbaşkanımızın lider olduğu bir dönem içerisinde bunun gerçekleşmesi lazımdı. Çünkü artık Türkiye yönetimsel anlamda sıkıntılar yaşıyordu ve bunu hepimiz hissediyorduk. Bu dönüşümün gerçekleşmesi ve milletimizin bu ihtiyacının karşılanması ülkemiz adına bir dönüm noktası oldu. bu tarihi anda önemli bir katkımızın olması bizim için her türlü takdirin ötesinde bir an ve bir olgudur. 2017 yılı siyasi anlamda çok önemli ve çok güzel geçti. Ekonomi anlamında Türkiye’mizin göstermiş olduğu büyüme değerlerinin son açıklanan rakamlarla da rekor seviyesinde ilerlediğini görüyoruz. Bunlar daha iyi noktalara gelebilir ama dünyanın durumunu gördüğümüzde bu rekor büyüme oranı bizim için gerçekten mutluluk verici. Bölgemizde yaşanan sıkıntıları değerlendirdiğimizde ve kendi içimizdeki hainlerin düşman devletleri aratmayacak şekilde bize hainlik yaptıklarını gördüğümüzde bu şekilde ülkemizi sağlam temeller üzerine oturtturmamız ve sağlam bir şekilde yürüyor olmamız çok önemli bir durum. Şu andaki göstermiş olduğumuz tavır, ekonomik büyümemiz, siyasi tavrımız diğer ülkelere ders olacak nitelikte. Burada Cumhurbaşkanımızın liderliği bütün dünyaya ders olabilecek bir durum. Böyle bir genel Başkana sahip olmamız ve hiçbir şekilde güç kaybetmemiş bir iktidarın parçası olmamız gurur verici. Ekonomi anlamında da Türkiye sağlam temeller üzerine kurulu. Sıkıntılarımız yok değil ama bu sıkıntıları beraber aşacağız. Önümüzdeki birkaç sene bu istikrarı koruduğumuz ve milletin evlatlarına sahip çıktığımız sürece çok daha farklı bir konuma geleceğiz. Ondan sonra Türkiye’nin önünde kimse duramayacaktır.

2018 yılından siyasi ve ekonomi anlamında beklentileriniz nelerdir?

2018 yılı siyasi anlamda çok yoğun olacak. Çünkü 2019 yılında 2 tane tarihi seçimimiz var. Cumhurbaşkanlığı sisteminde yönetimi tek elden yürütme anlamında bir seçime gireceğiz. Burada halkımızın oyları ile cumhurbaşkanımızı seçeceğiz. Sayın Genel Başkanımızın bize vermiş olduğu görevlerin farkındayız. Burada yapacağımız çalışmanın çocuklarımıza ve torunlarımıza nasıl bir Türkiye bırakacağımızla alakalı kader seçimleri olduğunu iyi biliyoruz. Bunların çalışmalarına başladık, 2018 yılında daha yoğun çalışmalara başlayacağız. 2018 yılı büyükşehir ve Onikişubat belediyemizin nokta yatırımları olacağı bir yıl olacak. Bunlar bittiğinde ilçemiz ve ilimiz çok farklı noktalara ulaşacak. İnsanlarımızın karşısına çıktığımızda icraatlarımızı gösterdiğimiz bir yıl olacak. Memleketimiz insanına ne kadar katkı sunarsak o kadar faydalı olacağı kanaatindeyim. Dolayısıyla 2018 yılı ciddi anlamda kuvvetli bir teşkilat yapılanmasına sahip olan Onikişubat teşkilatına güvenimiz tam. Gençlik kollarımız ve kadın kollarımız ile yoğun bir çalışma ile hayati önemdeki seçimlere gideceğiz. Hizmetleri katlayarak hayırlı bir yıl olacağını düşünüyorum.

Kaynak: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.