“19 Mayıs Türk’ün ikinci kez Ergenekon’dan çıkışıdır”

Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanı Hüseyin Kayış, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Mayıs 2018 13:41
“19 Mayıs Türk’ün ikinci kez Ergenekon’dan çıkışıdır”

19 Mayıs 1919 tarihi şanlı mazimizde çok önemli bir yere sahiptir. Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına inanmış bir grup insanın yaktığı meşale sonucunda, aziz Türk milleti büyük fedakarlıklar göstererek esareti reddedip bağımsızlığını elde etmiştir.

19 Mayıs Türk’ün yeniden diriliş günüdür. Ergenekon’dan çıkışta yol gösteren Bozkurt ne ise 19 Mayıs’ta Samsun’a çıkan Atatürk’te odur. 19 Mayıs Türk’ün ikinci kez Ergenekon’dan çıkışıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Samsun’da yakılan istiklal meşalesi daha sonra Amasya, Sivas ve Erzurum’da elden ele, dilden dile, gönülden gönüle yayılmış; aziz Türk milletinin özverisi ve hürriyete olan inancı ile birleşerek Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasını sağlamıştır.

19 Mayıs, en zor şartlarda dahi birlik ve beraberlik içinde olduğumuz zaman tüm engelleri aşabileceğimizi bütün dünyaya gösterdiğimiz gündür.

Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı bu tarih, aynı zamanda geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz için de ‘Gençlik ve Spor Bayramı’ olarak kutlanmaktadır.

Şehitlerimizin bizlere emaneti olan bu kutsal vatanı sonsuza kadar korumak, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğumuzdur. Bu görev ve sorumlulukların nesilden nesile aktarılmasında köprü olacak Türk gençliğinin misyonu çok önemlidir. Bu yüzden gençlerimize yaptığımız her hizmetin aslında ülkemiz geleceğine yaptığımız bir yatırım olduğunu unutmamalıyız. Türk gençliğininde, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hitabesinde seslendiği; “Türk İstiklalini, Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etme” görevini birinci vazifesi olarak gördüklerinden ve bunu yerine getireceklerinden hiç şüphemiz yoktur.

Bu duygu ve düşüncelerle Milli mücadelemizin başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygı, rahmet ve şükranla anıyor, asil Türk gençliğinin Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.