“15 Temmuz yeni sisteme olan gerekliliği de gösterdi”

AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu 15 Temmuz’un ikinci yıldönümü münasebetiyle gazetemize açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Temmuz 2018 10:55
“15 Temmuz yeni sisteme olan gerekliliği de gösterdi”

HABER: ABDULLAH YILDIZ

15 Temmuz ruhunun vatandaşın nezdinde her daim canlı bir şekilde yaşadığını savunan Avşaroğlu, “Yine böyle bir olay gerçekleşirse halkın aynı dik duruşu göstereceğinden hiç kuşkumuz yok” dedi.

15 Temmuz’un halkın nezdinde hala yükses hassasiyeti olan bir konu olduğuna dikkat çeken Avşaroğlu konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“15 Temmuz vatandaşın nezdinde her daim taze canlı bir hatıradır. O günün ruhu aynen yaşanmaya devam ediyor. Olayın yıldönümü münasebetiyle yerel yönetimlerin düzenlediği programlarda halk daha pasif bir duruş gösterebilir ki bu da toplum psikolojisidir. Ancak halk ile iç içe bir araya geldiğimiz tüm temaslarda duyarlılığın hala çok yüksek olduğunu görüyoruz.”

Halka güveneceklerini ifade eden Avşaroğlu, “Dolayısıyla halkın hassasiyeti çok yüksek fakat hayat telaşı içinde bu kendini göstermiyor. Tabi elbette resmi programlara katılmak hususunda da eksikler var. Allah Korusun yine böyle bir olay gerçekleştiğinde halkın yine aynı dik duruşu göstereceğinden hiç kuşkumuz yok” şeklinde konuştu.

15 Temmuz’un toplumda ve siyasette uzlaşı ve diyalog kültürünü geliştirdiğini ifade eden Avşaroğluşu ifadeleri kullandı:

“Vatandaş şunu gördü ki bu ülke bizim ülkemiz, hep birlikte yaşıyoruz. Elbette tüm bunlar olurken toplumumuzda uzlaşma ve diyalog kültürü de gelişti. Nitekim siyasette de benzer bir kültür gelişti. Zaten seçimde gördüğümüz ittifaklar bu kültürün bir sonucu idi.

15 Temmuz ayrıca yeni sistemime olan gerekliliği de gösterdi. Yeni sisteme ihtiyaç olduğunu zaten konuşuyorduk ancak uygulamaya geçildiğinde nasıl sonuçların çıkacağı kafalarda bir soru işareti olarak duruyordu. 15 Temmuz tüm bu soru işaretlerini yıktı.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.