15 Temmuz sonrasında halk özgürlüğünü hissetti

15 Temmuz sonrasında halk özgürlüğünü hissetti

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:50
15 Temmuz sonrasında halk özgürlüğünü hissetti

Kahramanmaraş Yeni şafak, Akit ve Milat gazetelerinin il temsilciliğinin yanı sıra Erkır Medya bünyesinde faaliyet gösteren Maraştan’ın 15 Temmuz özel çalışması okuyuculara ulaştı. Milli iradeye sahip çıkma yolunda dev röportajlar gerçekleştirerek Maraştan, 15 Temmuzu unutmadı unutturmadı.

Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Mehmet Akpınar 15 Temmuz Darbe Girişimine ilişkin birlik ve beraberliğin zihinlerde oluşması gerektiği vurgulamasını yaptı.  Mehmet Akpınar sağ-sol ayrımı yapılmaksızın herkesin birlik içerisinde vatanına sahip çıktığını söyledi.

15 Temmuz Darbe Girişiminin üzerinden bir yıl geçti. 15 Temmuz bize neler kazandırdı, neler kaybettirdi?

İnsanlarımız 15 Temmuzda yaşanan olaydan sonra bu da mı yaşandı demeye başladılar. İslam’ın bir ölçüsü var. İtaat doğruluktadır. Bugün insanoğluna baktığımız zaman bu dava ile ilgili açıklar görülüyor. En güzel dediğimiz insanlar ihanet yapıyorlar. Bizim bir ölçümüzün olması gerekiyor. 15 Temmuz bize bunu öğrettin. Tevhit ehli olmamız gerektiğini öğrendik. Bugün herhangi bir dernek, vakıf veya yönetici olabilir, doğru yolda olduğu sürece ona itaat edebiliriz. Allah’a kul olan daima doğruya itaat eder, daima doğru yolda yürür. Ama başka güçlerin yanında izzet ve şeref arayanlar ahirette azaba uğrarlar. Bunun en net örneği FETÖ’dür. Bunlar liderlerini putlaştırıp ona tapanlardır. Biz toplum olmanın farkına vardık. Birlik ve beraberliğin zihinlerde oluşacak doğrulukla kesinleşeceğine inanıyorum. Kulların özgür olması lazım ki birlik ve beraberlik gerçekleşsin. Hastalıklı ruhlarla birlik ve beraberlik gerçekleşemez 15 Temmuzda toplumumuz bunu sorgulamaya başladı.

Darbenin püskürtülmesindeki en etkili faktör neydi?

15 Temmuz olayında bir tane değil binlerce faktör var. Bu zaferin başlangıcı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından oldu. Halk onu çok seviyor. Sağcı solcu ayırt etmeden herkes birlik ve beraberlik içerisinde vatanına sahibi çıktı. Bunun yanında Allah’ın yardımı ile bu olayı atlattık. Genciyle yaşlısıyla o gün tek yumruk olabildik.

15 Temmuz Darbe Girişimi halkın milli ruhunu nasıl etkiledi?

15 Temmuz’dan sonra artık özgür olduğumuzu anladık. Halk özgürlüğünü hissetti. Artık hiç kimse darbe girişimine cesaret edemeyecek. Bunu tüm dünyaya gösterdik. Böyle girişimlerde bulunmaya yeltenenler karşısında halkı bulacaktır. Bütün dünya halkı kullara kul olunmayacağını anladı. İnsanlarımız artık hem ülkemizde hem de dünyada ilk ve son sözü söyleyecekler. 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.