12 Şubat ruhu Kuşadası’nda yaşandı

Bölgesinde faaliyet gösteren Kahramanmaraşlılar Dernekleri Başkan ve üyeleri Aydın’ın Kuşadası İlçesinde bir araya geldi. 12 Şubat’ta düzenlenen etkinlik renkli görüntülere sahne olurken 12 Şubat’ın ruhu Kuşadası’nda yaşatıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Şubat 2019 15:11
12 Şubat ruhu Kuşadası’nda yaşandı

Toplantı Kuşadası, İzmir, Muğla, Muğla Milas, Manisa, Balıkesir, Kahramanmaraş Dernek Başkanları ev sahipliğinde gerçekleşti. Etkinliğe Aydın Kuşadası Kaymakamı Saadettin Yücel, Aydın Efeler Kaymakamı Cemal Şahin, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Şahin, Aydın İşkur Müdürü Rahmi Terzi, Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, Aydın SGK Müdürü Fırat Kocaoğlu’nun yanı sıra Dernek yönetim kurulu üyeleri ve misafir hemşehriler katıldı.

12-subat-ruhu-kusadasi’nda-yasandi5.jpg

Beyaz Saray Organizasyon Ve Konferans Salonu’nda gerçekleşen organizasyon renkli görüntülere sahne olurken Kahramanmaraş’ın 12 Şubat Kurtuluş Günü Kahramanmaraşlılarla birlikte Kuşadası’nda kutlandı. Dernek başkanları birer konuşma yaparak Kahramanmaraş’ın Kurtuluş gününü kutladı. Konuşmaların ardından Kahramanmaraş yöresine ait ikramlar servis edildi. Geleneksel dondurma kesimi ise geceye damga vurdu. Öte yandan etkinliğe katılan Kahramanmaraşlı sanatçı Ahmet Zülfü Bars (Baybars) sevilen şarkıları ile misafirleri mest etti.

12-subat-ruhu-kusadasi’nda-yasandi.jpg

BU DUYGUYU BİRLİKTE YAŞIYORUZ

İzmir MARAŞDER Başkanı Murat Özbilir tüm misafirleri selamlayarak bir konuşma yaptı. Özbilir şunları ifade etti: “Kahramanmaraş’ın kahraman evlatları, Kahramanmaraşlı misafirlerimiz bugün 12 Şubat Kurtuluş Bayramınızın yıl dönümüdür. 12 Şubat kahramanmaraş’ta büyük coşku ile kutlandı. Bizde Kahramanmaraş’tan kilometrelerce uzaklardan bu duyguyu burada siz değerli hemşehrilerimizle birlikte yaşamanın gururunu yaşıyoruz. Ege Kahramanmaraş derneklerinin düzenlediği 12 Şubat Etkinliğine hoş geldiniz. Bugünün en güzel tarafı ise hepimiz hoş sohbet ve muhabbet içerisindeyiz. Allah birliğimizi beraberliğimizi hiç bir zaman bozmasın.

12-subat-ruhu-kusadasi’nda-yasandi1.jpg

EN DEĞERLİ EYLEM KATILIMDIR

Dernekçilikte en basit eylem katılımdır. En değerli eylem de katılımdır. Bu programı bu kadar değerli kılan siz değerli misafirlerimizin katılımı yapmıştır. Bu programı kısa sure içerisinde tertip ettik. Amacımız tüm hemheşrilerimiz ile birlik beraberlik içerisinde olmak ve 12 Şubat ruhunu yaşatmaktı. Protokol beklemedik. Siyasetçi beklemedik. Kendi kendimize sıcak bir ortam oluşturarak bunu sizler sayesinde başardık.

12-subat-ruhu-kusadasi’nda-yasandi2.jpg

BİRLİK BERABERLİK OLMASA

BUGÜNLERE GELEMEZDİK

Kahramanmaraşlılar olarak ecdadımızdan aldığımız en önemli miraz birlik beraberlik olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Bizim ecdadımızda birlik beraberlik olmasaydı bugünlere gelemezdik, bugünleri göremezdik.

12 Şubat’ta sona eren 22 günlük mücadele sonrasında bizi düşmandan kurtaran Kahraman ecdadımızı bir kez daha minnetle anıyoruz. Tüm şehitlerimizi ise rahmetle yad ediyoruz.

12-subat-ruhu-kusadasi’nda-yasandi3.jpg

ÇOK GÜZEL İŞLERE İMZA ATIYORUZ

İstanbul’da başlatılan ikincisi ise İzmir’de gerçekleşen Kahramanmaraşlılar buluşmasını, tüm derneklerimizin yoğun katılımı ile İzmir’de yaptık. O buluşmada bölgelerde federasyon oluşturulması ve daha sonra bu federasyonların birleşerek konfederasyon oluşturulması kararı çıktı. Bu etkinliği yapmaktan, kararın da İzmir’de verilmesinden dolayı ayrıca mutluluk duyuyoruz. Yönetim Kurulundaki arkadaşlarımızla birlikte çok güzel çalışmalara imza atıyoruz. Son kurduğumuz sivil toplum kuruluşları (STK) ile Kültür Köprüsü yani Kahramanmaraşlı olmayan ama İzmir’de diğer illerin dernekleriyle birlikte oluşturduğumuz Kültür Köprüsü’nü ortaya çıkardık. Bu kültür köprüsü platformunda 58 dernek, federasyon, konfederasyon ve vakıflar var. Dönem dönem bunların başkanlarıyla bir araya geliyoruz, istişareler yapıyoruz, projeler üretiyoruz.

12-subat-ruhu-kusadasi’nda-yasandi4.jpg

MEMLEKETİMİZLE GURUR DUYUYORUZ

Geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş gezisi düzenledik. O platformun kuruluşundaki amaç şuydu; Başkanlarımızla bir çok masada beraber oluyoruz. Bir çok etkinlikte birlikte oluyoruz ama birbirimizin şehirleriyle ilgili kültüründen gelişiminden haberdar değiliz. Dedik ki böyle bir gezi düzenleyelim. Kayak Merkezi Gezisi adı altında Kahramanmaraş’ı gezelim. 43 dernek STK başkanı, 10 yönetim kurulu üyesi toplamda 63 misafirimiz vardı. Misafirlerimiz Kahramanmaraş’taki tesisleri görünce şaşırdılar. Misafirlerimize Karşı bizde memleketimizle gurur duyduk. Hem yönetim kurulundan arkadaşlarımız hem orada ev sahipliği yapan gerek belediye gerek firma sahipleri olsun bize büyük gurur yaşattılar. Çünkü, evlerine gelen bir misafire davranır gibi karşıladılar, ağırladılar.

12-subat-ruhu-kusadasi’nda-yasandi6.jpg

KAHRAMANMARAŞ’TAN EGE’YE

EGE’DEN KAHRAMANMARAŞ’A

Bu geziden ciddi bir verim alınca bu projeyi geliştirdik. Dedik ki biz bunun kültür gezisinin bir başka versiyonunu Ticaret Köprüsünü kuralım. Kahramanmaraş’ta ciddi bir üretim var. Türkiye’ye ve dünyaya cevap veren sanayimiz var. Şehrin dinamikleri sürekli değişiyor. Bunun için de ticari köprüyle biz diyoruz ki, Kahramanmaraş’ta yatırım yapmak isteyeni Kahramanmaraş’ta, Ege’de yatırım yapmak isteyeni Ege’de buluşturalım. Oradaki üretimi görsünler, oradaki üretimi tedarik edebilir mi, burada bir bölge bayiliği oluşturabilir mi gibi. Vakko’ya üretim yapan Kahramanmaraş’ta her şey yapılabilir. Bu konuda elimizden ne gelirse yapmaya hazırız.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.