Kahramanmaraş'ta İsrail Saldırılarına Karşı Müslümanlar Bir Araya Geldi

Afşin ilçesinde İsrail'in Gazze saldırılarına karşı güçlü tepki! Müslümanlar Kudüs için bir araya geldi, dayanışmayı yükseltti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Ekim 2023 14:01
Kahramanmaraş'ta İsrail Saldırılarına Karşı Müslümanlar Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı güçlü bir tepki gösterildi. Afşin ilçesindeki çeşitli sivil toplum kuruluşlarından gelen üyeler, Ulu Cami'de cuma namazı sonrasında bir araya gelerek ortak bir basın açıklaması yaptı.

Genç Memur-Sen İlçe Başkanı Etem Balduk, grup adına yaptığı konuşmada Kudüs'ün İslam'ın kutsallığına ve Müslümanların kırmızı çizgisine dokunulmaması gerektiğini vurguladı. Mescid-i Aksa'nın Müslümanların ilk kıblesi olduğunu hatırlatan Balduk, "Zalimler, devlet terörüyle Filistinli kardeşlerimizi şehit ediyorlar. Kudüs davası sadece Filistinlilerin değil, tüm İslam aleminin ortak davasıdır. Bizler de bu dava için buradayız ve Filistin'deki kardeşlerimizin yanındayız" şeklinde konuştu.

Toplantıya katılanlar, saldırılarda hayatını kaybeden Filistinliler için dualar ettiler, acılarını ve kayıplarını paylaştılar. Bu birliktelik, İsrail'in zulmüne karşı duyulan güçlü tepkiyi bir kez daha gösterdi.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.