Uyardık ama dinlemediler... ABD, Esed destekçisi Şii milisleri vurdu

Uyardık ama dinlemediler... ABD, Esed destekçisi Şii milisleri vurdu

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Haziran 2017 09:46
Uyardık ama dinlemediler... ABD, Esed destekçisi Şii milisleri vurdu

18 Mayıs’ta Esed rejimi destekçisi Şii milisleri vuran ABD öncülüğündeki koalisyon dün akşam ikinci kez hava saldırısı düzenledi.

Birleşik Görev Gücü Doğal Kararlılık Operasyonundan yapılan yazılı açıklamada, “Daha önce yapılan uyarılara rağmen rejim yanlısı kuvvetler üzerinde anlaşmaya varılmış ayrışma bölgesine El Tan Garnizonunda bulunan koalisyon ve ortak kuvvetlere tehdit teşkil edecek şekilde bir tank, uçaksavar sistemleri ve zırhlı teknik araçlar ile 60’tan fazla askerle girdiler” bilgisi verildi.

SALDIRI ÖNCESİ UYARDIK

Koalisyonun iki top sistemini ve bir uçaksavarı imha edip tankı da hasar verecek şekilde vurduğu belirtilen açıklamada hava saldırıları öncesinde söz konusu kuvvetlerin uyarıldığı bilgisine yer verildi. ABD öncülüğünde koalisyon 18 Mayıs’ta da Şii milislere hava saldırısı düzenlemişti. ABD Savunma Bakanlığı Suriye'nin El Tanf bölgesinde müttefik kuvvetlerle birlikte El Tanf kampında birkaç yüz askerin bulunduğunu ifade etmişti. ABD askerlerinin orada DEAŞ ile mücadele eden bir muhalif gruba eğitim desteği verdiği açıklanmıştı.

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.