Ünlü Şef Mehmet Yalçınkaya'dan Kahramanmaraş'ta Depremzedelere Sıcak İftar Sofrası

Ünlü Şef Mehmet Yalçınkaya, Kahramanmaraş'ta Depremzedelere Sıcak İftar Sofrası Hazırladı. Yalçınkaya ve Türk Kızılay, Ramazan'da 7 bin kişilik iftar yemeği ile depremzedelere destek oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Nisan 2024 11:49
Ünlü Şef Mehmet Yalçınkaya'dan Kahramanmaraş'ta Depremzedelere Sıcak İftar Sofrası

Ünlü şef Mehmet Yalçınkaya, Türk Kızılay'ın "Bu Ramazan Sensiz Olmaz" kampanyası kapsamında Kahramanmaraş'ta bir araya geldi. Kızılay Kahramanmaraş 1915 Çanakkale Aşevi'nde afetzedeler için özel bir iftar yemeği hazırladı.

ŞEF YALÇINKAYA'NIN ÖNCÜLÜĞÜNDE HAZIRLANDI

Yalçınkaya'nın liderliğindeki ekip, Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz'ın da katılımıyla iftar yemeğini hazırladı.

Yalçınkaya, yaptığı açıklamada Türk Kızılay'ın önemli bir misyon üstlendiğini vurgulayarak, "Bugün Kahramanmaraş'ta yaklaşık 7 bin kişilik bir iftar yemeği hazırlıyoruz. Bu yemekler, şehir meydanı, konteynerler, mobil tırlar ve sefer tasları aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Türk Kızılay'ın bu anlamlı hizmetine her zaman destek olmaktan mutluluk duyuyoruz. Ayrıca iftardan sonra kan bağışı yapılamayacağına dair bir yanlış inanışımız vardı, ancak bunun mümkün olduğunu öğrenmiş olduk." dedi.

TÜRK KIZILAY GENEL BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Türkiye genelinde 42 aşevinin hizmet verdiğini belirtti. Yılmaz, Ramazan ayı boyunca 4 milyon kişiye iftar verme hedeflerinin olduğunu açıkladı.

Yılmaz, "Son depremzede evine gidip huzurla uyuyana kadar buradayız. Türk Kızılay olarak burada aracıyız. Toplanan yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya gayret gösteriyoruz. Bu süreçte katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.