Kahramanmaraş'ta enkazlardan çıkan 197 çelik kasanın içeriği açıklandı!

Kahramanmaraş'taki deprem enkazından çıkarılan 197 çelik kasanın içeriği ve sahipleriyle ilgili bilgiler paylaşıldı. Değerli eşyaların sahiplerine ulaşma çalışmaları sürüyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Nisan 2024 17:11
Kahramanmaraş'ta enkazlardan çıkan 197 çelik kasanın içeriği açıklandı!

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremlerin ardından, enkaz altından çıkarılan ve sahipleri belirlenemeyen 197 çelik kasanın içeriği ve açılma süreci hakkında bilgiler paylaşıldı. Kahramanmaraş Valiliği'nin onayıyla oluşturulan bir komisyon, çelik kasaların içeriğini belirlemek ve sahiplerini bulmak amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir. Komisyon eşliğinde, tüm kasaların 11 Mart 2024 tarihinde açıldığı ve işlemlerin 3 Nisan 2024 tarihinde tamamlandığı bildirildi.

Bu süreçte, 119 kasada boş olduğu belirlenirken, 57 kasada önemsiz belgeler ve eşyalar bulunduğu, 21 kasada ise çeşitli değerli malzemelerin bulunduğu tespit edildi. Açılan kasalardan sahipleri belirlenen toplam 18 kasa ve içerisindeki malzemeler sahiplerine iade edildi. Diğer kasalardan çıkan değerli eşyaların sahiplerine ulaşılması için çalışmalar devam etmektedir. Kasalardan çıkarılan malzemeler arasında altın takılar, para birimleri, silahlar, tarihi eserler ve uyuşturucu madde kullanımında kullanılan ilaçlar bulunmaktadır. Ayrıca, tespit edilen tarihi eserlerin Kahramanmaraş Müze Müdürlüğü'ne teslim edildiği vurgulanmıştır.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.