Şehir merkezinde soba kullanma oranı yüzde 10

Fatih Dağ 28 yıldır Rıdvan hoca yeraltı çarşısında esnaf. Kış ayının vazgeçilmez ısınma aracı Sobaların fiyatlarını değerlendiren Dağ, fiyatların geçtiğimiz yıla nazaran yüzde 25 zamlı olduğuna dikkat çekti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Eylül 2018 11:46
Şehir merkezinde soba kullanma oranı yüzde 10

HABER: ABDULLAH YILDIZ

Ayrıca Dağ’ın ifadelerine göre şehir merkezinde soba kullanma oranı yüzde 10’lara kadar geriledi.

Konuyla ilgili gazetemize demeç veren tecrübeli esnaf Fatih Dağ, ülkemizin ekonomide geldiği noktanın vatandaşların hayatını zorlaştırdığını ifade ederek sektörün geçen yılla bu yıl arasında ki fiyat farkını değerlendirdi. Dağ şunları kaydetti:

“Türkiye’nin ekonomik anlamda geldiği nokta ister istemez vatandaşların hayatlarını zorlaştırıyor. İnsanların ihtiyaçları sürekli değişiyor. Bu anlamda soba kullanımı şehir merkezinde her geçen yıl azalarak yüzde 20’lere kadar geriledi. Asıl soba kullanıcıları kırsalda oturan vatandaşlarımızdır. Asgari ücretliler, çiftçiler ve evi müstakil olupta doğalgaz çektiremeyenlere satıyoruz. Bu anlamda elbette 10 yıl öncesine göre satışlar ciddi anlamda düştü.

Sobalarımız yüzde 90 yerli üretim fakat bazı malzemeler de dışarıdan geliyor. Bu anlamda şu an elimizde 200 lira ile 1000 lira arasında soba var. Tamamen ihtiyaca göre seçeneklerimiz var. 500-600 liralık bir soba bir evin ısınma ihtiyacını rahatlıkla görür. Bu fiyatları geçtiğimiz yılla kıyaslarsak en az yüzde 25 fark var. Geçen yıl 300 liraya sattığımız sobanın bu yıl ki fiyatı 500 lira. Şuan her sektörde benzer şekilde zam söz konusu.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.