Naci Görür'den Kayseri Depremine İlişkin Açıklama: 6 Şubat'ın Etkisi

Bugün Kayseri'nin Kırkısrak-Sarız bölgesinde endişe verici bir deprem meydana geldi. Kahramanmaraş dahil komşu illerde de hissedilmişti. Bu deprem sonrasında çeşitli açıklamalar yapıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Ağustos 2023 16:49
Naci Görür'den Kayseri Depremine İlişkin Açıklama: 6 Şubat'ın Etkisi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Kayseri Valiliği, deprem hakkında bilgi veren açıklamalarda bulundular.

Son olarak ise jeolog Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabı üzerinden depreme dair görüşlerini paylaştı.

Saat 13.17'de Kayseri'de 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Depremin etkisi ve etkileri konusunda endişeler dile getirilirken, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Kayseri Valiliği tarafından açıklamalar yapıldı.

Bakan Yerlikaya, deprem sonrası ilgili kurumların saha tarama çalışmalarına başladığını ve etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

f4ikbqcxwaah-pa.jpg

Prof. Dr. Naci Görür depreme dair görüşlerini paylaşarak, "Kırkısrak-Sarız/Kayseri'de 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Muhtemelen Sarız Fay Zonu içerisinde. 6 Şubat depremlerinin etkisi de olsa gerek, sevgiyle" ifadelerini kullandı. Bu tür depremlerin etkisi, daha önceki benzer durumlar ve coğrafi faktörler üzerine yapılan değerlendirmeler önem arz etmektedir.

Kayseri Valiliği de depremle ilgili açıklama yaparak, 4,7 büyüklüğündeki depremin Sarız ilçesinde meydana geldiğini ve herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığını bildirdi. Saha tarama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Bu tür doğal olaylar sonrasında hızlı ve etkili müdahalelerin yapılması, vatandaşların güvenliği ve bilgilendirmesi açısından büyük önem taşır.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.