Naci Görür'den Bingöl Depremi Sonrası Korkutan Açıklama: Yeri İtibarıyla Çok Hassas

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Bingöl'ün Kiğı ilçesinde 4.2 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini duyurdu. Deprem sonrası, deprem konusunda uzman olan Naci Görür tarafından da konuyla ilgili bir açıklama yapıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Ağustos 2023 13:08
Naci Görür'den Bingöl Depremi Sonrası Korkutan Açıklama: Yeri İtibarıyla Çok Hassas

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Bingöl'ün Kiğı ilçesinde meydana gelen 4.2 büyüklüğündeki depremi duyurdu.

AFAD Deprem Dairesi'nin açıklamasına göre, bu sabah saat 11:19'da Kiğı ilçesinde gerçekleşen depremin derinliği 8.47 kilometre olarak belirlendi.

Deprem sonrası ise deprem konusunda uzman olan Naci Görür bir açıklama yaptı.

Yer sarsıntılarına karşı halkın dikkatli ve tedbirli olması önerilir.

Yer bilimci Naci Görür, deprem sonrası bölgeyle ilgili, dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Görür'ün açıklamaları şöyle: "Demirkanat-Kiğı/Bingöl’de 4,0 deprem oldu. Bu bölge stres transferlerinin olduğu bölge. Muhtemelen son transfer 6 Şubat depremleri. Daha önce de açıkladığımız gibi, Erzincan-Karlıova arasında, Karlıova-Bingöl arasında dikkatli olunmasını uyarmıştık. Şimdiki deprem de DAF’ın Göynük koluna paralel batıdaki bir fay zonu içinde meydana geldi. Yeri itibariyle hassas, özenli olmakta yarar var. Belki de deprem dirençli yerleşim alanları çalışmasına buradan başlamalı. Sevgiyle"

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.