Milletvekili Tutdere: 8 Ay Geçti, Hala Ödeme Yok! Depremzedelerin Eşya Bedeli Mağduriyeti Son Bulmalı

CHP Milletvekili Tutdere, depremzedelerin unutulan eşya bedellerinin hala ödenmediğini dile getirerek, hükümeti mağduriyeti gidermeye çağırdı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Ekim 2023 16:52

TBMM Genel Kurulu'nda konuşan CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, depremzedelerin unutulan eşya bedelleri konusunu gündeme taşıdı. Kahramanmaraş depremlerinin vurduğu illerdeki yıkık, ağır hasarlı ve acil yıktırılacak iş yerleri ve evlerdeki eşya bedellerinin hala ödenmediğine dikkat çeken Tutdere, "Vatandaşlar başvurusunu yaptı, zarar tespit komisyonları zararları belirledi, ancak 8 ay geçti ve hala ödeme yapılmadı, para yokmuş gibi davranılıyor" şeklinde tepki gösterdi.

"8 AY GEÇTİ, HALA ÖDEME YOK"

Depremin yaşandığı bir ilin milletvekili olarak, iktidarın deprem sonrasında verdiği sözleri hatırlatmak ve depremzedelerin yaşadığı mağduriyeti dile getirmek amacıyla söz aldığını belirten Tutdere, "19 Şubat'ta AFAD Başkanlığı tarafından deprem illerindeki yıkık, ağır hasarlı ve acil yıktırılacak iş yerleri ve evlerdeki eşya bedellerinin ödeneceği bir genelge yayımlandı. İktidar yetkilileri de bu yönde açıklamalar yaptı. Ancak vatandaşlar başvurularını yaptı, zarar tespit komisyonları zararları belirledi, 8 ay geçti ama hala ödeme yapılmadı, para yokmuş gibi davranılıyor" şeklinde konuştu.

"DEPREMZEDELERİN MAĞDURİYETİNE SON VERİN"

Yıkık, ağır hasarlı ve acil yıktırılacak iş yerleri ve evlerdeki eşya bedellerinin hala ödenmemesine tepki gösteren Tutdere, iktidar yetkililerine seslenerek, "Genelgenizin gereğini yerine getirin, depremzedelerin mağduriyetine son verin. Bu insanların yaşadığı zor durumu göz önünde bulundurun, lütfen adaletli bir şekilde hareket edin; bu durum vicdanlara sığmaz" dedi.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Etiketler :
Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.