Meteorolojiden Bazı İller İçin Sağanak ve Kar Uyarısı

Meteoroloji uyarıyor! Adıyaman, Malatya, Elazığ, Tunceli, Kahramanmaraş, İzmir, Aydın, Muğla, Çanakkale ve Edremit Körfezi'nde sağanak bekleniyor. Yoğun yağış ve kar alarmı!

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Aralık 2023 08:48
Meteorolojiden Bazı İller İçin Sağanak ve Kar Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, önemli bir yağış uyarısı bulunmaktadır. Adıyaman, Malatya, Elazığ, Tunceli, Kahramanmaraş, İzmir, Aydın, Muğla, Çanakkale ve Edremit Körfezi'nde sağanak yağışlar beklenmektedir.

Açıklamaya göre, Adıyaman, Malatya, Elazığ ve Tunceli çevreleri ile Kahramanmaraş'ın doğu bölgelerinde (Elbistan, Nurhak, Çağlayancerit, Pazarcık) saat 16.00 itibarıyla sağanak yağış öngörülmektedir.

Bu yağışların akşam saatlerinden itibaren yarın sabah saatlerine kadar yoğunlaşması ve özellikle gece ve sabah saatlerinde Malatya'nın dağlık ve yüksek bölgelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar, Tunceli'nin yüksek ve dağlık kesimlerinde ise kuvvetli yer yer yoğun kar şeklinde olması beklenmektedir.

Ayrıca, İzmir, Aydın ve Muğla çevreleri ile Çanakkale'nin Ege kıyıları ve Edremit Körfezi'nde yarın sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar yaşanması öngörülmektedir. İlgili bölgelerdeki vatandaşların dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almaları önemlidir.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.