Deprem Bölgesinde 22 Bin Konutun Daha Temeli Atıldı

Bakan Özhaseki liderliğinde, deprem bölgesinde 22 bin konutun temeli atıldı. Türkiye'nin deprem gerçeğine uygun, hızlı kentsel dönüşüm devam ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Aralık 2023 09:21
Deprem Bölgesinde 22 Bin Konutun Daha Temeli Atıldı

Deprem bölgesindeki konut ihtiyacına yönelik önemli bir adım atıldı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin katılımıyla Malatya'da gerçekleştirilen törenle 22 bin konutun temeli atıldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayı'nda düzenlenen "Afet Köy Evleri Anahtar Teslim Töreni"ne katılan Bakan Özhaseki, Türkiye'nin deprem kuşağında bulunduğunu vurgulayarak, kentsel dönüşüm, altyapı ve üstyapı çalışmalarını bu gerçeği göz önünde bulundurarak sürdürdüklerini belirtti. Özhaseki, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen bölgede yaklaşık 18 milyon insanın zarar gördüğünü ifade ederek, 680 bin civarında ağır hasarlı, yıkılan veya yıkılacak bina ile 170 bin civarında iş yerinin bulunduğunu açıkladı.

deprem-bolgesinde-22-bin-konutun-daha-temeli-atildi.jpg

Bakan Özhaseki, bugüne kadar 200 binden fazla konutun inşaatına başladıklarını ve 40-50 bin konutun bu ay sonundan itibaren hazır olacağını belirtti. Deprem bölgesindeki konutların TOKİ, Yapı İşleri ve Emlak Konut aracılığıyla en fazla 5 katlı olarak inşa edildiğini söyleyen Özhaseki, 46 bin konutun verilebilecek durumda olduğunu ve her ay 10-20 bin evi vatandaşa teslim edeceklerini ifade etti. Ayrıca, şehir merkezlerinde 100 bin yeni konut inşaatına başlayacaklarını ve 22 bin konutun Malatya'da yapıldığını açıkladı.

Bakan Özhaseki, kentsel dönüşüm isteyen tüm yerel yönetimlere işbirliği çağrısında bulunarak, parti ayrımı gözetmeksizin yardım etmeye hazır olduklarını belirtti. Denetimlerin sıkılaştırılacağını ve daha güvenli yapılaşmayı destekleyeceklerini sözlerine ekledi. Ayrıca, Dünya Bankası'ndan alınan kredi ile Malatya'nın altyapısının tamamen yenileneceğini açıkladı.

Törenin sonunda Özhaseki, Malatya Valiliği'ni ziyaret etti ve kentte yapılan kazılarda çıkarılan "Otlayan Karaca" mozaiğinin replikasını hediye olarak aldı.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.