Kahramanmaraş Usulü Ekşili Turşu tarifi! Maraş Usulü Ekşili Turşu nasıl yapılır?

Lezzetli ve pratik Maraş Usulü Ekşili Turşu tarifiyle sofralarınıza ferahlık katın! Patlıcan, biber ve lezzetli sosuyla enfes bir lezzet sizi bekliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Mayıs 2024 11:37
Kahramanmaraş Usulü Ekşili Turşu tarifi! Maraş Usulü Ekşili Turşu nasıl yapılır?

Maraş Usulü Ekşili Turşu Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

2 adet orta boy patlıcan

3 adet yeşil biber

2 diş sarımsak

Tuz

Nane

Sumak ekşisi sosu

750 gr soğuk su

Maraş Usulü Ekşili Turşu Nasıl Yapılır?

Patlıcanları ve biberleri orta boy parçalara doğrayın ve bir tencereye alarak haşlamaya bırakın.

Başka bir derin kapta tuz ve ezilmiş sarımsakları birleştirin.

Üzerine sumak ekşisi sosu ve nane ekleyerek soğuk suyla karıştırın.

Haşlanmış patlıcan ve biberleri suyunu süzüp birkaç dakika soğuk suyun içinde bekletin.

Ilıyan sebzeleri hazırladığınız ekşili sosa ekleyin ve servise hazır hale getirin. Afiyet olsun!

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.