Kahramanmaraş'ta Barınma Sorununa Kalıcı Çözüm: Yeni Konutlar 29 Ekim'de Teslim Ediliyor!

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, depremin ardından başlatılan çalışmalarla ilçedeki konut sorununa çözüm getiriyor. 29 Ekim'den itibaren kalıcı konutlar dağıtılacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ekim 2023 20:21

Kahramanmaraş Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, ilçede yaşanan depremler sonrasında barınma sorununun çözümüne yönelik başlatılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Güven, Afşin'deki imar ve inşaat çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini açıkladı. İlçede konut gelişim alanlarında faaliyet gösteren firmaların ruhsatlarını aldığını belirten Güven, "Depremin hemen ardından yeni imar alanımızda ve eski imar alanımızda jeolojik etütlerimizi başlatmıştık. Dolayısıyla Afşin'de inşaata kapalı alanımız yok. Eski imar alanı olan Kale mahallemizde de deprem sonrası ilk ruhsatlı temelleri yapı denetim firması yetkilileri ve denetçiler nezaretinde atıyoruz. Gerekli kontroller yapıldı, incelemeler yapıldı" dedi.

Güven, Afşin'de barınma sorununu çözmek adına büyük bir çaba harcandığını ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından depremzedeler için inşa edilen kalıcı konutların 29 Ekim'den itibaren teslim edilmeye başlanacağını ifade etti. Ayrıca, yapı denetim firması yetkilisi Yakup Taş da, depreme dayanıklı yapılar inşa ederek konut sıkıntısının önüne geçmeye çalıştıklarını vurguladı.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.