Kahramanmaraş Türkoğlu'nda 7,327 Deprem Mağduru İçin Onaylanan Hak Talepleri!

Türkoğlu ilçesindeki 7,327 depremzedenin hak sahipliği başvuruları onaylandı. Yardım süreci hız kesmeden devam ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ekim 2023 14:04

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde, Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 6 Şubat'taki 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde evleri yıkılan ve ağır hasar alan 7 bin 327 depremzedenin hak sahipliği başvurusu kabul edildi. Bu afetzede vatandaşların barınma ihtiyacını karşılamak adına yürütülen çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Türkoğlu ilçesinde toplam 9 bin 642 başvurunun değerlendirildiği süreçte, 7 bin 327 başvuru olumlu sonuçlandı. Başvuruları kabul edilmeyen vatandaşlar ise 25 Ekim'e kadar Kaymakamlık ile İl AFAD Müdürlüğüne itirazda bulunabilecekler.

Türkoğlu Kaymakamı Mustafa Nevzat Mercan, depremlerde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyerek, şehirdeki birçok iş yeri ve konutun yıkıldığını, zarar gördüğünü ifade etti. Mercan, toplamda 10 bin başvurunun değerlendirildiğini ve bunların yüzde 76'sının olumlu sonuçlandığını belirtti. Kabul edilmeyen başvurular için vatandaşları uyararak, eksik evrak veya yanlış adres tespiti gibi sorunların dilekçelerinde belirtilmesi halinde itirazın daha hızlı sonuçlanacağını vurguladı.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.