Kahramanmaraş'ta Ahşap Sanatına Yolculuk: Ahşap Oymacılık Kursları

Kahramanmaraş'ın geleneksel ahşap oymacılığı KAMEK'te yaşatılıyor! El sanatlarını keşfedin, ahşaptan sanatsal ürünler üretiliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Kasım 2023 13:15

Kahramanmaraş'ta geleneksel el işleme sanatı, KAMEK'in Ahşap Oymacılığı kursuyla yaşatılıyor. Yeni dönem eğitimleri hızla devam ederken, özellikle Ahşap Oymacılığı kursu büyük ilgi görüyor. Kültür Park Ahşap İşleme Atölyesi'nde uzman eğitmenler tarafından verilen bu kurs, katılımcılara el becerilerini geliştirme fırsatı sunarak ahşaptan sanatsal ve dekoratif ürünler oluşturma imkanı sağlıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve Sanat Eğitimi Kursları, 30 farklı branşta bin 84 kursiyerle buluşarak yeni eğitim dönemine başladı. KAMEK'te en çok talep gören kurslardan biri olan Ahşap Oymacılık Kursu, Kültür Park Ahşap İşleme Atölyesi'nde alanında uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleşiyor. Kursiyerler, aldıkları eğitimle el becerilerini geliştirerek ahşaptan estetik ve dekoratif ürünler ortaya çıkarıyor. Kursiyerler, eğitimlerin kişisel gelişimlerine ve sosyal etkileşimlerine olumlu katkı sağladıklarını belirterek, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine teşekkürlerini iletiyor.

ahsap-oymacilik-kursu-1.jpg

Ahşap oymacılığı, Kahramanmaraş'ın köklü el sanatlarından biri olup, bu kurs sayesinde unutulmaya yüz tutmuş bir sanatın yaşatılmasına katkı sağlanıyor. Kursiyerlerden İmran Yavuz, ustalardan aldıkları eğitimle bu geleneksel sanatı icra etmenin kendisi için büyük bir şans olduğunu ifade ediyor. Diğer kursiyer Beyhan Yeter ise, eğlenceli ve keyifli bir ortamda aldıkları eğitimle hem el becerilerini geliştirdiklerini hem de unutulmaya yüz tutmuş bir sanata katkı sağladıklarını belirtiyor.

Ahşap Oymacılığı Kursu'nda eğitim alan Neslihan Gülaç, atalarından miras kalan bu el sanatına sahip çıkmanın önemine vurgu yaparak, Büyükşehir Belediyesine teşekkürlerini iletiyor. Kursiyer Yusuf Tarık Günerli de, mesleği gereği ahşap işlerine özel bir ilgi duyduğunu ve hocasıyla birlikte hızlı bir şekilde ilerleme kaydettiklerini ifade ediyor.

Ahşap Oymacılığı Kursu Eğitmeni İbrahim Özyürek, 40 yıldır bu mesleğin içinde olduğunu belirterek, kursun eğlenceli ve verimli bir şekilde geçtiğini dile getiriyor. Kursiyerlerin kısa süre içinde önemli ilerlemeler kaydettiğini vurgulayan Özyürek, herkesin bu mesleği icra edebileceğini, cinsiyet ayrımı olmaksızın herkesin ahşap oymacılığı sanatını öğrenip icra edebileceğini ifade ediyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.