Gazi Mustafa Kemal Atatürk Vefatının 85. Yılında Kahramanmaraş'ta Törenle Anıldı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 85. yıl dönümünde düzenlenen anma töreninde, Kahramanmaraş'ta Cumhuriyetin kurucusuna olan derin saygı ve minnet ifade edildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Kasım 2023 16:02

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 85. yılı anma töreni, Atatürk Meydanı'nda düzenlenen bir programla gerçekleştirildi.

Törene katılan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Atatürk'ü vefatının 85. yılında saygı ve minnetle anarak şunları ifade etti: "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmetle yad ediyoruz."

Şehir protokolü, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen anma töreninde, Başkan Hayrettin Güngör, Vali Mükerrem Ünlüer ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktılar. Çelenk sunumunun ardından, saat 09.05'te çalan sirenler eşliğinde katılımcılar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudular.

10-kasim-2.jpg

Anma töreninin ardından Başkan Hayrettin Güngör, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, vefatının 85. yılında saygı ve minnetle anıyorum. Bu kutsal topraklar için canlarını feda eden tüm şehitlerimize ve ebediyete uğurladığımız gazilerimize de Allah'tan rahmet diliyorum."

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.