Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi Bu Sefer İl Oluyor Mu? İşte İl Olabilecek 67 İlçe

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin 100 il teklifi sonrası, AK Parti'nin hazırladığı 67 yeni il projesi gündemde. Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi var mı? İşte detaylar.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Ağustos 2023 16:19
Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi Bu Sefer İl Oluyor Mu? İşte İl Olabilecek 67 İlçe

Yerel seçimlere doğru, il ve ilçe olabilecek bölgeler belirlendi.

TBMM DÜZENLEMESİ İÇİN PLANLAMA

Yeni iller ve ilçeler için yasa çıkarılması gerekiyor. Planlama, seçimler sonrasına bırakılabilir. Uzmanlar, mahalli idareler seçimlerinden sonra sürecin daha uygun olabileceğini ifade ediyor.

UZMAN İSİM AÇIKLADI

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Okan Hançer, coğrafi bilgi sistemleri teknolojisiyle hazırlanan haritada il olabilecek 67 ilçenin belirlendiğini açıkladı. Hatay, Şanlıurfa, İzmir gibi illerde 4 ilçe, Antalya, İstanbul, Kocaeli gibi illerde 3 ilçenin il olma potansiyelinin yüksek olduğu belirtildi.

POTANSİYEL İLÇELER AÇIKLANDI

Haritayı inceleyen Hançer, özellikle Siverek, Viranşehir, Alanya gibi ilçelerin öne çıktığını ifade etti. Bu ilçelerin nüfus yoğunluğu ve turizm gelirinin yüksek olması, il olma potansiyelini artırıyor.

turkiyede-67-ilce-il-olabilir-mi-detaylari-ve-uzman-isim-acikladi.jpg

VERİMLİLİK İÇİN DOĞRU KARARLAR

Hançer, coğrafi bilgi sistemleriyle hazırlanan haritaların doğru karar alma noktasında yardımcı olduğunu belirtti. İl olma potansiyeli yüksek ilçelerin, hizmet verimliliği açısından önem taşıdığı vurgulandı.

DEĞİŞİKLİK OLABİLECEK İDARİ SINIRLAR

Uzmanlar, il olma durumunda idari sınırlarda değişiklik olabileceğini belirtti. Yasayla belirlenen mahalle, ilçe ve il sınırlarının revize edilebileceği ifade edildi.

İL OLMA POTANSİYELİ YÜKSEK 67 İLÇE:

Elbistan, Lüleburgaz, Çerkezköy, Silivri, Çorlu, Büyükçekmece, Tuzla, Kapaklı, Gebze, Çayırova, Darıca, Ereğli, Bandırma, Mustafakemalpaşa, İnegöl, Tavşanlı, Edremit, Bergama, Soma, Aliağa, Akhisar, Salihli, Torbalı, Ödemiş, Nazilli, Alaşehir, Söke, Kuşadası, Milas, Bodrum, Fethiye, Serik, Manavgat, Alanya, Polatlı, Ereğli, Erdemli, Silifke, Kozan, Kadirli, Ceyhan, Dörtyol, İskenderun, Kırıkhan, Arsuz, Reyhanlı, Kahta, Siverek, Viranşehir, Suruç, Ergani, Akçakale, Nizip, Bismil, Midyat, Nusaybin, Cizre, Silopi, Yüksekova, Erciş, Patnos, Doğubayazıt, Fatsa, Ünye, Erbaa, Bafra, Çarşamba.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.