Kahramanmaraş Depremlerinde 77 Kişinin Yaşamını Yitirdiği Apartman Onaylı Projelere Aykırı İnşa Edilmiş!

Diyarbakır'daki depremde yıkılan Serin-2 Apartmanı, onaylı projelere aykırı inşa edilmiş. Bilirkişi raporu, yapısal hataları ve malzeme eksikliklerini ortaya koyuyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Ekim 2023 14:20
Kahramanmaraş Depremlerinde 77 Kişinin Yaşamını Yitirdiği Apartman Onaylı Projelere Aykırı İnşa Edilmiş!

Kahramanmaraş merkezli Diyarbakır'da meydana gelen depremde 77 kişinin hayatını kaybettiği Serin-2 Apartmanı ile ilgili hazırlanan kapsamlı bilirkişi raporu, binanın onaylı projelere aykırı inşa edildiğini ortaya koydu. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nden gelen bilirkişi heyeti tarafından yapılan incelemeler sonucunda hazırlanan 41 sayfalık rapora göre, binanın 1998 tarihli yapı ruhsatına uygun olarak Afet Bölgelerinde Yapılacak Yapılar Hakkındaki Yönetmelik'e tabi olması gerekiyordu. Ancak binanın belediye arşiv dosyasında yer alan onaylı projelere aykırı bir şekilde inşa edildiği belirlendi.

Raporda ayrıca, binanın statik projesinin deprem yönetmeliğine uygun olmadığı, beton sınıfının gereken seviyede olmadığı ve uygulama sırasında yapılan hataların tespit edildiği ifade edildi. Binanın temel üstü vizesi alınmamış olmasına rağmen inşaata devam edilmesi ve yapı kullanım izin belgesi düzenlenmeden iskana açılması gibi konularda da belediye ve diğer kurum yetkililerinin sorumlu olduğu vurgulandı.

Rapor, ayrıca binanın fenni mesulünün ve müteahhidinin yapısal hatalardan ve projeye uygun olmayan malzemelerin kullanılmasından sorumlu olduğunu belirtti. Sonuç olarak, Serin-2 Apartmanı'nın inşaatındaki eksiklikler ve hatalar nedeniyle yıkıldığı sonucuna varıldı.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.