İnşaat sektörü emlak sektörünü doğrudan etkiliyor

İnşaat sektöründeki durgunlukların emlak sektöründe de durgunluğa neden olduğunu belirten Seçil Emlak Gayrimenkul İşletme Sahibi Serkan Çıkrıkçı, faiz oranlarının yüksek olması ve piyasadaki güvensizliğin durgunluğa neden olduğunu söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Şubat 2018 10:46
İnşaat sektörü emlak sektörünü doğrudan etkiliyor

HABER: EMRE BOZ

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Serkan Çıkrıkçı; “İnşaat sektöründe Türkiye genelinde bir düşüş var, bu düşüş de emlak sektörünün ister istemez etkiliyor. Son bir yıldır emlak sektörü durgun geçiyor. Faiz oranlarının yüksek olması, piyasadaki belirsizlik ve müteahhitlere olan güvensizlik piyasayı çok etkiliyor. Sektörleri ülkenin içerisinde bulunduğu siyasi durumlar da etkiliyor. Özellikle inşaat maliyetlerindeki hammadde artışları da piyasayı etkiliyor” dedi.

insaat-sektoru-emlak-sektorunu-dogrudan-etkiliyor.jpg

Kahramanmaraş’ta en çok tercih edilen konutlar hakkında da bilgiler aktaran Serkan Çıkrıkçı; “Kahramanmaraş’ta en çok site içerisindeki evler tercih ediliyor. 2+1 ve 5+1 daireler de ciddi anlamda talep alıyor. 2+1 olan daireler yeni evli çiftler tarafından oldukça kabul görüyor. 5+1 daireler ise aile bireyi çok olan vatandaşlarımız tarafından tercih ediliyor. Kahramanmaraş’ta 2+1 daireler ortalama 90 – 100 metrekare civarında yapılar olup 5+1 daireler 200 metrekare ve üzeri civarında oluyor. Şu anda Kahramanmaraş’ın batı bölgesinde yoğun bir talep görülüyor. Sektörde 2017 yılı durgun geçti. Gayrimenkul fiyatlarında kısmen düşüş yaşandı. Bunda arz talep dengesi çok etkili oldu. İnşaat maliyetlerindeki artışın gayrimenkul değerlerine yansımaması, bunlar talep yokluğunun göstergesi. 2018 yılında yeni emlak yönetmeliği yürürlüğe girdiğinde emlakçıların iş hacmi daha da artacaktır. Seçil Emlak olarak yaklaşık iki yıldır hizmet veriyoruz. Hedefimiz Kahramanmaraşlı vatandaşlarımızı sonuna kadar memnun etmektir. Hizmetlerimizde dürüstlük en temel ilkelerimizden bir tanesidir” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.