Esed rejiminin pilotu hakkında savcılığa şikayette bulundu!

Esed rejiminin pilotu hakkında savcılığa şikayette bulundu!

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Mart 2017 11:35
Esed rejiminin pilotu hakkında savcılığa şikayette bulundu!

Hatay'ın Altınözü ilçesinde 4 Mart'ta düşen Suriye'ye ait savaş uçağının pilotu hakkında Suriyeli Kutaybe Hac Yasin adlı bir gazeteci, Reyhanlı Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulundu.

4 yıldır Türkiye'de yaşayan gazeteci Yasin, Halep'teki evini bombalayan pilotun düşen uçaktaki pilot olduğunu söyledi. Yasin, “Bu savaş suçlusu pilot, Halep'teki birçok yeri bombaladı. Hakkımı istiyorum. Mehmet Sufhan'ın yargılanmasını istiyorum" dedi.

Pilotun Esed ordusundaki kod adının 'Bahar-1' olduğunu da ifade eden Yasin, dilekçesinde şu bilgileri verdi: “Uçağın pilotu albay Mehmet Sufhan, Suriye'deki lakabı ile 'Bahar-1' olarak kodlanan pilottur. Halep'te oturan akrabalarım Halep'teki evimin uçaklarca bombalandığını söylediler. Ebul Velid Muhammed Müslim isimli arkadaşım Halep'te rejime ait uçakların kokpitle konuşmalarını dinlemeye imkan sağlayan cihazdan evimi bombalayan uçağın Türkiye sınırına düşen uçak olduğunu söyledi. Müslim isimli arkadaşımdan bu cihaz sayesinde o pilotun Bahar-1 olarak kodlandığını öğrendik."

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.