DASK Başkanı Uyarıyor: Ucuz Poliçe İçin Yanlış Beyan Riski!

DASK Başkanı: "Sigorta poliçenizi yanlış metrekare beyanıyla düşük ödemeyin. Doğru bilgiyle sigorta yaptırın, tazminatınızı doğru alın!"

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ekim 2023 16:42
DASK Başkanı Uyarıyor: Ucuz Poliçe İçin Yanlış Beyan Riski!

DASK Başkanı Fatma Ebru Gençosmanoğlu, zorunlu deprem sigortasıyla ilgili olarak vatandaşlara uyarılarda bulundu. Gençosmanoğlu, "Evinizin metrekaresi sigorta bedelinizi, yani ne kadar tazminat alacağınızı belirler. Priminizi de buna göre ödersiniz. İnsanlar sigorta primini düşük ödeyebilmek için evlerinin metrekarelerini yanlış beyan etmişler. Bu da onların alacakları tazminatta hak kaybına uğramalarına neden oluyor" dedi. Ayrıca, doğru bilgilere ulaşmak için devlet otoritesinin veri tabanından metrekare bilgilerini almaya yönelik bir çalışma başlattıklarını da belirtti.

Gençosmanoğlu, deprem bölgesinde sigortalılık oranının yüzde 50, Türkiye genelinde ise yüzde 55 olduğuna dikkat çekerek, vatandaşları doğru bilgilerle sigorta yaptırmaları konusunda uyardı. Yanlış beyanlardan kaçınılması gerektiğini vurgulayan Gençosmanoğlu, "Ucuz poliçe alacağım diye yanlış metrekare beyan etmesinler, evleri neyse onu beyan etsinler çünkü hasarı ona göre alacaklar" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.