Depremzedelere Özel: İletişim Vergisi ve Telsiz Kullanım Ücreti 3 Ay Boyunca Yok!

Depremzedeler için müjde! Yeni düzenlemeyle Özel İletişim Vergisi ve telsiz kullanım ücreti 3 ay boyunca alınmayacak. Finansal rahatlama şimdi!

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Ekim 2023 18:28
Depremzedelere Özel: İletişim Vergisi ve Telsiz Kullanım Ücreti 3 Ay Boyunca Yok!

Depremzedelere destek: Özel İletişim Vergisi ve telsiz kullanım ücreti 3 ay boyunca alınmayacak! Finansal rahatlık şimdi sizinle.

ÖZEL İLETİŞİM VERGİSİ (ÖİV) MUAFİYETİ:

Deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlar için sevindirici bir gelişme yaşandı. Resmi Gazete'de yayımlanan yeni düzenleme ile depremzedeler, Özel İletişim Vergisi'nden muaf tutuldu. Depremden etkilenen ve durumlarını belgeleyen kişiler, yeni mobil hat aboneliklerinden ilk tesis için Özel İletişim Vergisi (ÖİV) ödemeyecekler.

depremzedelere-ozel-iletisim-vergisi-ve-telsiz-kullanim-ucreti-3-ay-boyunca-yok.jpg

TELSİZ KULLANIM ÜCRETİ MUAFİYETİ:

Ayrıca, depremzedeler için bir diğer önemli avantaj da mobil hatlardan telsiz kullanım ücreti alınmaması kararı oldu. Deprem bölgesindeki vatandaşlar, 3 ay boyunca mobil operatörler tarafından tahsil edilen telsiz ruhsat ve kullanım ücretinden muaf olacaklar. Bu uygulama, OHAL ilan edilen tüm illerde geçerli olacak. Telsiz kullanım ücreti yıllık 113,14 TL olarak belirlenmişti, ancak depremzedeler için bu ücret 3 aylığına tamamen kaldırıldı.

VERGİ BORÇLARINA İLİŞKİN TEŞVİK:

Ayrıca Vergi Usul Kanunu'nda yapılan bir değişiklik de depremzedeleri desteklemeyi hedefliyor. Mobil operatörler ve internet servis sağlayıcıları, OHAL ilan edilen illerdeki müşterilerinin 6 Şubat’tan sonraki borçlarını silmeleri halinde bu miktarları vergiden düşebilecekler. Bu adım, firmaları borçları silmeye teşvik ederek depremzedelere ek bir maddi destek sağlamayı amaçlıyor.

Bu düzenlemelerle, depremden etkilenen vatandaşlar hem iletişim hem de finansal anlamda önemli bir rahatlama yaşayacaklar.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.