Zabun: “Küresel ticaretteki pozisyonumuzu daha iyi noktalara taşıyacağız”

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Serdar Zabun, iş dünyasının 2020 yılında küresel ticaretteki pozisyonunu daha iyi noktalara taşımaya kararlı olduğunu söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Şubat 2020 10:13
Zabun: “Küresel ticaretteki pozisyonumuzu daha iyi noktalara taşıyacağız”

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın katılımı ile gerçekleştirilen “Kahramanmaraş İş Dünyası İle Buluşma” toplantısında konuşan KMTSO Başkanı Serdar Zabun, Kahramanmaraş’ın, üretim ve ihracatıyla Türkiye’nin gücüne güç kattığını ifade ederek, “İş dünyamızın dinamizmi ve hükümetimizin destekleri ile 2020 yılında da küresel ticaretteki pozisyonumuzu daha iyi noktalara taşımaya kararlıyız. Türkiye’nin en güçlü sanayi kentleri arasında bulunan Kahramanmaraş, üretim ve ihracatıyla ülkemizin gücüne güç katmaktadır.” diye konuştu.

kmtso-004.jpg

Zabun konuşmasında şunlara değindi: “Küresel düzeyde artan politik, ekonomik ve finansal risklerin yanı sıra yeni korumacılık eğiliminin beslediği belirsizliklerle birlikte, imalat sanayii üretiminde gözlenen yavaşlama ve küresel ticaret savaşları sebebiyle küresel ticaret hacmi ivme kaybetmektedir. Bütün bu gelişmeler tabii olarak ülkemizi de etkisi altına almıştır. 2018'in son çeyreğinden sonra yıllık bazda üst üste üç çeyrek dönem daralma yaşayan Türkiye ekonomisi, çok şükür ki, toparlanma sürecine girerek; Sayın Bakanımızın “dengelenme yılı” olarak tanımladığı 2019 yılını pozitif büyüme ile tamamlayacaktır. Bununla birlikte, ihracattaki rekor artışlar da iş dünyamızın moral ve motivasyonu bakımından oldukça güçlü bir etki oluşturmuştur. İş dünyamızın dinamizmi ve hükümetimizin destekleri ile 2020 yılında da küresel ticaretteki pozisyonumuzu daha iyi noktalara taşımaya kararlıyız. Türkiye’nin en güçlü sanayi kentleri arasında bulunan Kahramanmaraş, üretim ve ihracatıyla ülkemizin gücüne güç katmaktadır. Bu gelişmeyi sürdürülebilir hale getirmek adına başlamış olduğumuz organize sanayi bölgelerimizin sorunlarının çözüme kavuşturulması ile birlikte, Kahramanmaraş, ülkemiz ekonomisine yaptığı katkıyı çok daha artıracak irade ve azme sahiptir.”

kmtso1-006.jpg

Konuşmaların ardından,  Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve KMTSO Başkanı Serdar Zabun katılımcıların sorularını yanıtladı.

kmtso2-005.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.