Yılların tecrübesi ile profesyonel eğitim anlayışı

Doğru Cevap Koleji Kurucusu Muharrem Erantepli, Kahramanmaraş’ın eğitimi konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Sorularımızı yanıtlayan Erantepli; “Yılların verdiği tecrübeyi arkasına alarak, profesyonel bir eğitim anlayışıyla hizmet vermekteyiz” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Temmuz 2019 13:20
Yılların tecrübesi ile profesyonel eğitim anlayışı

ŞEHRİN EĞİTİMİNİ NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ?

Kahramanmaraş’ımız, son yıllarda eğitime, gerek yerel yönetimler ve gerekse aileler anlamında gereken önemi vermeye başladı. Yerel yönetimler, devlet okullarımızın daha kaliteli hizmet verebilmesi için onlara her türlü imkânı sunmaya başladı. Ek hizmet binalarının yapılmasından, okul bahçelerinin düzenlenmesine; spor komplekslerinin tesisinden, okul içine kamelya tesis etmeye kadar pek çok alanda eğitime katkı sağlanmakta. Aileler de bu anlamda, çocuklarının eğitimini tam manasıyla olabilmesi için daha fazla fedakârlık yapmaya başladı. Bunun başarıya dönüşmesi için biraz zamana ihtiyaç var. Önümüzdeki birkaç yıl içinde hem Maraş’ta ilköğretim ve lise kademesinde başarının artacağına hem de Sütçü İmam Üniversite’mizin ülkemizde en çok tercih edilen üniversitelerden biri haline geleceğine inanıyorum.

yillarin-tecrubesi-ile-profesyonel-egitim-anlayisi1.jpg

ÖZEL OKUL İLE KAMU OKULU ARASINDAKİ FARKLAR NELERDİR?

Bu soruyu 3 açıdan ele alalım: 1.si Eğitim Kadrosu; Özel okullar, eğitim kadrosunu oluştururken sınavlarda başarı sağlamada vizyonunu ve misyonunu tam manasıyla öğrenciye ve veliye yansıtabilmek için seçici davranır. Alanında en iyi olan, öğrenciye rol ve model olabilecek öğretmeni seçer. Lakin devlet okulunda böyle bir durum söz konusu değildir. Bu anlamda proje okulları hariç, öğretmen tercihi yoluyla gideceği yolu seçer. Tabi bunu bir eleştiri olarak ifade etmiyorum.

2.si Yayın-Doküman İmkânı; Özel okullar, öğrencisinin en iyi şekilde yetişebilmesi için her türlü çalışmayı yapar ve gerekli dokümanları temin ederek öğrencisine sunar. Mevcut kaynaklar bittiğinde yenileri hemen temin edilir. Bunu şöyle bir örnekle izah edersem bu konuya açıklık getireceğini düşünüyorum. Devlet okullarında sınava hazırlanan bir öğrenci, bir yılda kaç tane TYT-AYT denemesine girer? 20-25-30 belki. Biz geçtiğimiz yıl(2018-2019 Eğitim-öğretim yılı) son sınıf öğrencilerimize 102 adet TYT-AYT deneme sınavı yaptık.

3.sü Ek Ders Etüt Çalışması; Özel okullar, ülke geneli yapılan sınavlardan maksimum başarı sağlamak, öğrencilerinin öğrenme eksikliklerini gidermek için birebir özel ders ve etüt çalışmaları yapar. Devlet okullarında ise hafta sonları isteğe bağlı olarak tamamlayıcı kurslar yapılmaktadır.

AİLELER NEDEN ÇOCUKLARINI ÖZEL OKULLARA GÖNDERME İHTİYACI HİSSEDİYOR?

Bu sorunun cevabını aslında bir önceki soruda vermiş olduk. Ama bunu şehrimiz açısından biraz daha farklı bir şekilde ele almak istiyorum. Bundan 25-30 yıl önce şehrimizin eğitim imkânları pek yeterli değildi. Hele 1980 ihtilali sonrası aileler de çocuklarını okutmakta biraz tedirgin kalmışlardı. İşte o günlerde okumak istediği halde ailesi tarafından okumaya gönderilmeyen ya da o günlerin gençleri, bugünlerin anne-babası olmuştur. Ve şimdi bu imkânların bolluğunu gördükçe “ben zamanında okuyamadım, evladım okusun.” Diyerek çocuklarını özel okullarda, birebir ders imkânları, etütler ve kaynak imkânlarının bol oluşu, rehberlik hizmetlerinin üst seviyede olması.

EĞİTİMDE BAŞARI NASIL YAKALANIR?

Eğitim ilk olarak ailede başlar. Ailelerimiz maalesef bu konuda zaman zaman yanlışa düşmektedir. Biraz önce bahsettiğimiz gibi, aman ben okuyamadım, evladım okusun diyerek, evladının üzerine fazla titremekte, çocuğunu sürekli el üstünde tutmaktadır.

 Böyle olması çocuk ve kendisi için harcanan paranın değerini biliyor ne de anne-babasının değerini. Ailelerimizin bu noktada biraz daha tutarlı ve tasarruflu olması faydalı olacağı kanaatindeyim.

Bu konuda bir diğer husus, disiplinli ve düzenli çalışarak zayıf öğrenci, dersini okulda dikkatli dinler, evine gittiğinde o günkü öğrendiklerini tekrar ederse kalıcı bir öğrenme gerçekleşir. Bu da eğitimde başarıyı beraberinde getirir.

DOĞRU CEVAP KOLEJİ’Nİ ANLATIR MISINIZ?

Kahramanmaraş Doğru Cevap Koleji Türkiye’nin 7 bölgesinde hizmet veren, merkezi İstanbul’da olan Doğru Cevap Eğitim Kurumları’nın Kahramanmaraş Şubesi olarak 2018-2019 Eğitim-öğretim yılından itibaren hizmet vermeye başlamıştır.

Yılların verdiği tecrübeyi arkasına alarak, profesyonel bir eğitim anlayışıyla hizmet vermekteyiz. Ülkesi ve milletini seven, milli ve manevi değerlerine bağlı, insan haklarına saygılı, sorumluluk duygusu gelişmiş, teknolojik ve küresel gelişmeleri yakından takip eden, iyi derecede yabancı dil konuşabilen bireyler yetiştirmekteyiz.

Sadece Doğru Cevap Eğitim Kurumları’na özgü 7D Eğitim Modeli ile öğrencilerimizi hayata hazırlıyoruz. Bu eğitim modeli sayesinde kendini keşfeden öğrenci, zayıf yönlerini güçlendirir. Güçlü olduğu yönlerini ise nasıl kullanacağını öğrenir. Böylece, eğitim alanında yenilikçi davranışlarımızla farkımızı ortaya koyuyoruz. Çünkü bizim amacımız: “Günü Kurtarmak Değil, Geleceğimizi İnşa Edecek Bireyler Yetiştirmek.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.