Yığılmalar fırsata çevriliyor

Jenka Jeneratör İşletmecisi Emre Nazlı, sanayinin sorunlarının fırsata döndürüldüğü konusunda gazetemize açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Eylül 2019 13:10
Yığılmalar fırsata çevriliyor

Jenka Jeneratör İşletmecisi Emre Nazlı, ekonominin olumsuz etkilerinin kendi sektörüyle birlikte tüm sanayiyi etkilediğini vurgularken; “Jeneratör işi yapıyoruz ve Kahramanmaraş’ta bu sektör az seviyede. Sektörde faaliyet gösteren 4 firmadan birisiyiz. Sektörel anlamda bizim yaşadığımız sorunlar genelde parçadan fiyatlarının çok yüksek olmasından kaynaklanıyor. Parçaları dövizle temin etmemiz dolayısıyla parça temininde sektör olarak sorunlarla karşılaşıyoruz. 2018 ağustos ayında yaşanan ekonomik istikrarsızlık bizi derinden etkiledi. Ağustos dönemi ve bir süre sonrasında parça tedarikçileri parça göndermiyordu. Dolayısıyla iş olmasına rağmen parça olmamasından iş yapamaz hale geldik. Ekonomik bunalım sektörümüz üzerinden henüz kalkmış değil ve normal bir çizelge seyredemiyoruz. Geçen yıl olan işlerimizi yüzde 50 oranında kaybını yaşadık. Sadece bizle kalmadı bütün sanayi etkilendi” dedi.

Kooperatifte oturmuş bir düzenin olmamasının sorunlara davetiye çıkarttığının altını çizen Nazlı; “Sanayinin sorununu oluşturan temel unsur sanayi kooperatifinde düzenin olmamasından kaynaklanıyor. Park lalanı konularında sorun yaşıyoruz. Tamire gelen araçların aylarca sanayi ve çevresinde kalması esnaflara sorun teşkil ediyor. Buna ne kooperatif ne belediye hiçbir şekilde müdahale etmiyor.  Bunun yanı sıra sanayide yığılmadan kaynaklı ve yer kalmaması dolayısıyla dükkân kiralarında akıl almaz bir artış baş gösterdi. Burada bir fırsatçılık söz konusu. Kuyumculara yönelik yapılan iş sahasında ustalık belgesi şart koşuluyor ama sanayide öyle bir durum söz konusu değil. İsteyen istediği kadar dükkân alabiliyor. Durum böyle olunca, dükkan olmaması dolayısıyla istenilen fiyatlara kiralama yapılabiliyor. Yığılmalar fırsata çevriliyor” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.