Yerel Yönetime Sitem: Turizm Acentalarını Unutmayın

Yerel yönetimi turizm acentaları ile ortak çalışma yürütmeye davet eden Ecdad Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Said Doğan, “Bizim önümüzü açsınlar biz Kahramanmaraş’ın tanıtımı için elimizden geleni yaparız” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ağustos 2020 12:27
Yerel Yönetime Sitem: Turizm Acentalarını Unutmayın

Yerel yönetimi turizm acentaları ile ortak çalışma yürütmeye davet eden Ecdad Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Said Doğan,

“Bizim önümüzü açsınlar biz Kahramanmaraş’ın tanıtımı için elimizden geleni yaparız” dedi.

Covıd-19 ile zorlu bir süreç atlatan turizm ecentaları, 3 ay kapalı tuttukları iş yerleri için, herhangi bir destekte alamadı. Zor süreçten geçen acentalar, Kahramanmaraş’taki yerel yönetimlere de çağrıda bulundu. Sektörde 6 yıldır faaliyet gösteren Ecdad Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Said Doğan, Covıd-19 sürecini ve kent turizmini anlattı. Doğal kaynakları oldukça zengin Kahramanmaraş’ta turizmin gelişmemesinde ki sorumluluğu yerel yönetime yükleyen Doğan, kendilerine destek verildiği takdirde kent turizminde patlama yaşanacağını söyledi. Doğan,

“Şehrin önde gelen siyasileri öncelikle bizlere hal hatır sorsun. Yerel yönetim bizimle çalışsın. İnternet ortamından ziyade vatandaşımız acentalarımıza gelip biletlerini bizden alsın. Yerel yönetimlerimiz bizim önümüzü açsın biz Kahramanmaraş’a turist getirmek ve kentimizi tanıtmak için elimizden geleni yapalım” ifadelerini kullandı.

‘KÜÇÜLMEYE GİTTİK’

Pandemi süreci ile küçülmeye gittiklerini söyleyen Doğan şunları konuştu:

“Tüm dünyada olduğu gibi Covıd-19’un olumsuz etkileri Türkiye’ye de yansıdı. Süreçte ayakta kalma mücadelesi veriyoruz. Karantina süreci boyunca 3 ay işyerimiz kapalı kaldı. Pandemi nedeniyle hazırlanan teşvik paketleri içinde turizm sektörüne yönelik bir çalışma olmadı. Sadece Turizm Bakanlığı’nın kendi içerisinde hazırladığı destekleri oldu. Bu desteklerden de büyük firmalar yararlandı. Bizim payımıza bir şey düşmedi. Covıd-19’da yılsonu hedeflerimize ulaşamamakla birlikte, şirket olarak küçültmeye gittik. Hac ve umrenin yasaklanması da bize çok büyük bir darbe oldu. Tekrar kutsal topraklara ziyaretin ne zaman başlayacağı hakkında da bir bilgimiz yok. Suudi Arabistan’dan gelecek olan haberi bekliyoruz.”

‘İNTERNETTEN BİLET SATIN ALMASINLAR’

İnsanları, internet ortamından satın alınan biletler konusunda uyaran Doğan, Turizm firmalarından alınan biletlerle hem sektöre destek sağlayacağını, hem de güvenli alışveriş ortamının teminatı verdi. Doğan:

“Kahramanmaraş’ta turizm sektörünü hareketlendirme adına yerel yönetime çok büyük görevler düşüyor. Özellikle turizm işi yapan firmalar daha çok desteklenmeli. Burada ki yapılacak olan en büyük hamlede biletlerin internet ortamından değil de bizzat bizden temin edilmesidir. Bunun beraberinde yine yerel yönetim ziyaretçilerin şehri tanıması için bizlerden destek almalıdır. Daha önceki yönetimlerle zaten çalışmalar yürütüyorduk ancak son birkaç yıldır bize destek verilmiyor. Buda şehir turizmini olumsuz etkiliyor. Kahramanmaraş’ı ziyarete gelende olursa sadece dondurma yiyip gidiyor. Kentin önde gelen dondurma firmaları olmasa şehre turist gelmeyecek. Şehrimiz turizm açısından oldukça zengin bir bölgede ancak yeterince tanıtım yapılmaması turizmi olumsuz etkiliyor.

KAHRAMANMARAŞ’IN MİHENK TAŞI SUYU

Kahramanmaraş’ın Türkiye ve dünya tanıtımında çok büyük eksiklikleri var. Kültür ve Turizm Müdürlüğü, turizm firmaları ile aylık olağan toplantılar düzenlemeli. Baraj ve göletlerimiz değerlendirilmeli. Kahramanmaraş’ın suyu mihenk taşıdır. Eğer barajlarımız yeterince güzel değerlendirilebilse şehirde turizm patlaması yaşanır. İnsanlar kente gelse Kahramanmaraş’ta 5 yıldızlı otelimiz dahi yok. Turizme bir ivme kazandırmak istiyorsak önce altyapı, sonra otel, daha sonrada turistin gezebileceği alan oluşturulmalı. Doğal yapının yanı sıra yine kentte uçak seferleri ile ilgili düzenlemeler yapılmalıdır. İstanbul, Ankara’nın yanı sıra İzmir’e de seferler düzenlenmeli” ifadesini kullandı.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.