“Yeni Kent konutlarında 2 aydır aralıksız çalışıyoruz”

Yeni Kent Kooperatif Başkanı Sebük Tekin Alparslan, yapımı devam eden Yeni Kent konutları ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Temmuz 2018 19:08
“Yeni Kent konutlarında 2 aydır aralıksız çalışıyoruz”

HABER: ABDULLAH YILDIZ

Şantiyenin son durumu hakkında bilgiler veren Alparslan, “Yeni Kent konutları Kahramanmaraş’ta kamu hizmetleri arasında 126 milyon lira ile en büyük hizmetlerinden bir tanesidir” dedi.

2017 yılında kurulan ve o günden bu yana plan, arazi satın alma ve ruhsat çalışmaları yapılan Yeni Kent konutlarında 2 aydır inşaatın çalıştığı bilgisini paylaşan Yeni Kent Kooperatif Başkanı Sebük Tekin Alparslan bilgilendirme toplantısı düzenledi.

“HERGÜN 8 DAİRE MEYDANA GETİRİYORUZ”

Şantiyenin 2 aydır aralıksız çalıştığını söyleyen Alparslan arazi ve teknik detaylar hakkında şu bilgileri verdi:

“Kooperatifimizin faaliyetleriyle alakalı bilgilendirme toplantılarının ilki için toplandık. Hem kamuoyunu hem üyeleri bilgilendirmek için sık sık toplanacağız. 2017 yılında kurulduğumuz günden bu yana plan çalışmaları, arazi satın alma çalışmaları ve ruhsat çalışmaları yapıldı. Hemen akabinde ihalemiz yapıldı ve yaklaşık 2 aydan beri şantiyemiz aralıksız çalışıyor.

Şantiyemiz 132 dönüm arazi üzerine kurulu bir alan. Burada bin 332 konut ve bin 500 metrekarelik iş yeri yapacağız. Her gün 8 daire meydana getiriyoruz. Tabi arkasından elektrik ve lojistik çalışmaları devam ediyor. Duvar imalatları tüm hızıyla sürüyor. Gerekli tüm prosedür firmamız tarafından gerçekleştiriliyor.”

DAİRELERİN FİYATI 85-130 BİN LİRA ARASI

Kahramanmaraş’ın en büyük hizmetlerinden birisi olduğunun altını çizen Alparslan şuan günlük 120 personelle çalıştıklarını her şey hazır olduğunda ise günde 500 personelin görev alacağını belirtti. Alparslan şöyle konuştu:

“Kahramanmaraş’ta kamu hizmetleri arasında bir karşılaştırma yapacak olursak burası 126 milyon lira ile en büyük hizmetlerinden bir tanesidir. Günlük 350 metreküpten fazla beton dökülüyor. Şuan da 120’ye yakın personel var. Tam kadro çalışmaya başladığımızda günlük 500 personel görev alacak. Dairelerimiz brüt 140 metrekare, net 121 metrekare. Dairelerimize 85 bin ile 130 bin lira arasında fiyat biçilecek. Bu dairelerin 113 bin lira civarında ortalama maliyetler söz konusu. Üyelerimizden toplanan paralarla arsa alımı yapıldı. Devamı da özel katılım bankaları tarafından finanse edilecek. Şuana kadar aldığımız paraların faizi oldukça düşük. Yani 10 yıl için 0.95 oranından bir faizden söz ediyoruz. Bu rakam günümüz Türkiye şartlarında çok komik bir oran. Üyelerimiz şuan anlaşmalara devam ediyorlar. Şantiyemiz bu minval üzere hızla devam ediyor.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum