Yeni dükkanlar rahatlatacak

Soras Tarım Makinaları İşletme Sahibi Mustafa Sorgut gazetemize yaptığı açıklamada sanayideki dükkanların artık eskidiğini, yeni yapılan dükkânların bir an önce faaliyete geçmesi gerektiğini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Eylül 2019 11:17
Yeni dükkanlar rahatlatacak

Çiftçilerin zor günler geçirmesinin kendi sektörlerine de yansıdığını belirten Sorgut; “Tarım makinaları imalatı ve alım satımı ile uğraşıyoruz. Son zamanlardaki maliyet artışları ve çiftçinin alım gücünün düşmesi direkt olarak sektörümüze yansıdı. Alım satımlarda zorlanıyoruz. Çiftçilerimizin ürünü iyi çıkmadığı zaman ve desteklemeleri geciktiği zaman zor durumda kalıyor. Çiftçi zor durumda kalınca biz de zor durumda kalıyoruz. Aynı zamanda demir hammaddesinin fiyatlarının artması yine bizleri etkiledi” ifadelerini kullandı.

SANAYİMİZ ARTIK KÜÇÜK GELİYOR

Sanayinin artık kente küçük geldiğini söyleyen Sorgut, açıklamalarında şu sözleri kaydetti; “Sanayimizin çok fazla ihtiyacı var. İlk olarak sanayimiz artık küçük kalmaya başladı, park alanlarımız kısıtlı ve şehrin içinde kaldık. Yeni yapılan dükkanlarımızın bir an önce faaliyete geçmesi gerekiyor. Ben daha önce Konya’ya gittim. Orada görüştüğümüz firma yeni dükkan yeri yaptırdıklarını söyledi. Bir yıl sonra gittiğimde adamları yeni dükkânlarına geçmiş olarak gördük. Bizim yeni dükkanlarımız bir türlü faaliyete geçmedi. Sanayimizde esnaf arabalarından ve hurda arabalardan kaynaklı ciddi bir otopark sorunumuz var. bu konuda herkesin duyarlı davranması gerekiyor. Müşteriler geldiği zaman araçlarını koyacak yer bulamıyorlar. Ne kadar arabalar kaldırılsa da bir gün sonra yine aynısı oluyor”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.