Yazar Kemal Sayar: Herkes için güzeli istemeliyiz

Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Kahramanmaraşlılarla buluşan Yazar Kemal Sayar, “Bizim kadim medeniyetimizde kendin için ne dilersen başkası için de onu dile anlayışı vardır. Davranışlarımız hayra, iyiliğe ve güzelliğe hizmet...

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Mart 2022 10:45
Yazar Kemal Sayar: Herkes için güzeli istemeliyiz

Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Kahramanmaraşlılarla buluşan Yazar Kemal Sayar, “Bizim kadim medeniyetimizde kendin için ne dilersen başkası için de onu dile anlayışı vardır. Davranışlarımız hayra, iyiliğe ve güzelliğe hizmet ediyorsa dünyamızı onarıp güzelleştirebiliriz” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Mart Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında, Yazar Prof. Dr. Kemal Sayar ile söyleşi gerçekleştirildi. Mehmet Akif Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa kültür sanat dostları yoğun ilgi gösterdi. Moderatörlüğünü Saadettin Acar’ın yaptığı etkinlikte usta Yazar Kemal Sayar, ‘Kendimiz Olmak, Kendimiz Kalmak’ konusunu farklı açılardan ele aldı. Programın bitiminde AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Gül Çitil Okur ve Büyükşehir Belediyesi Kültür Spor ve Turizm Dairesi Başkanı Duran Doğan günün anısına Yazar Kemal Sayar ve Moderatör Sadettin Acar’a çiçek hediye etti.

DÜNYAYI BİR YANDAN ONARIRKEN BİR YANDAN YIKIYORUZ

Sanatseverlerin büyük bir dikkatle takip ettiği etkinlikte Yazar Sayar, “İnsanı doğadan, doğayı da insandan soyutlamamız, birbirinden ayrı düşünmemiz mümkün değil. İnsanın doğayı, doğanın da insanı etkilediğini söylemek yanlış olmaz. İnsanın dokunuşları neticesinde dünya daha güzel veya daha kötü bir yer olabilir. Bu yönüyle baktığımızda insanın doğayı daha fazla etkilediğini söyleyebiliriz. Bunu aslında hem mikro açıdan hem de makro açıdan düşünebiliriz. Yani bireysel olarak yaptığımız davranışlar zaman geçtikçe toplumsal boyut kazanarak dünyamızın geleceğine etki edebilir. Bizim kadim medeniyetimizde kendin için ne dilersen başkası için de onu dile anlayışı vardır. Davranışlarımız hayra, iyiliğe ve güzelliğe hizmet ediyorsa dünyamızı onarıp güzelleştirebiliriz” ifadelerini kullandı.

ETKİNLİKLERE YOĞUN İLGİ

Gerçekleştirilen etkinlikten dolayı Yazar Kemal Sayar’a teşekkür eden Kültür Spor ve Turizm Dairesi Başkanı Duran Doğan, “Kültür Sanat Etkinliklerimiz kapsamında birbirinden değerli misafirlerimizi hemşehrilerimizle buluşturmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda, değerli hocamız Kemal Sayar bugün bizlerle beraber oldu. Öncelikle bu güzel söyleşi için kendilerine teşekkür ediyorum. Bugün bizleri yalnız bırakmayan değerli hemşehrilerimize de teşekkür ediyorum. Hemşehrilerimizin etkinliklerimize göstermiş olduğu ilgi bizleri gerçekten çok mutlu ediyor. Bugün de salonumuz tamamen dolmuş durumda. Kültür Sanat Etkinliklerimiz önümüzdeki süreçte de hız kesmeden devam edecek” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.