Yaz okullarının içeriği tamamen spor ve oyun temelli olmalıdır

Özel Hilal Işığı Anaokulu Kurucu Müdürü Hilal Çınar, okul öncesi eğitimin önemi ve yaz dönemi kurslarında programların neler olması gerektiğine ilişkin gazetemize açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Haziran 2019 12:37
Yaz okullarının içeriği tamamen spor ve oyun temelli olmalıdır

Okul öncesi eğitimin çocuklar açısından topluma katılımını tam anlamıyla sağlamak bakımından birden fazla kavramın bilincine varmaları için gerekliliklerinden bahseden Hilal Çınar; '' Çocuğun kendini, sosyal kuralları, çevresini tanımlaması, hayatı ve nesneleri olumlayarak adlandırmayı sağlaması dolayısı ile bireylerin sosyal ve eğitim hayatlarında hem başarıya ulaşmada görülen hissi hem doygunluk hissini bireye yaşatıyor. Hal böyle olunca okul öncesi eğitimin önemini sormak yahut tartışmak kolaya kaçmak gibi geliyor'' dedi.

Aynı dönem okuyan öğrencilerin birden fazla eğitim sistemiyle yetiştirildiklerini ve doğru sonucun bu şekilde elde edilemeyeceğini vurgulayan Çınar; ''Bu konuda gelişimsel tespitten ziyade sisteme biraz eleştiride bulunacağım. Bir değişim yapılacak ise; bunca planlama ve hazırlığın 3-4 yıl gibi süre zarfında sonuçlanmasını beklemek gafletten başka birşey değildir. 1-4, 4-8. Sınıf okuyan aynı dönem öğrencilerin geneline bakılınca en az 2-3 farklı sistemle yetiştikleri gözlenmekte . Ama değerlendirme vve sonuç beklentisinde aynı kefeye konmaktaddır. Bu eğitim sistemimizin içler acısı haline üzülüyorum'' ifadelerini kullandı.

9 ay süren eğitim öğretim döneminin ardından oyun temelli eğitimin verilmesi gerektiğini savunan Çınar; ''Hali hazırda 9 ay gibi bir süreçte maalesef oyun temelli eğitim verilmediği görülüyor. Genel ağırlık akademiktir. Çocukların bu süreçten zaten yıldığı ve bulundukları gelişimsel yaşta düşünülüdüğünde yaz okullarını içeriği tamamen spor ve oyun temelli olmalıdır. Spor etkinlikleriyle kast eilen olguya dans ve tiyatro çalışmaları dahildir'' diyerek söylerini sonlandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.