Yangınla Savaş Sürüyor: 6 Helikopter, 78 İş Makinesi, 611 Kahraman Görevde
Kahramanmara'şın Onikişubat ilçesi Çamlıbel Mahallesi’nde üç gündür süren orman yangınına müdahale devam ediyor. 611 kişilik ekip, 6 helikopter, 76 arazöz ve çok sayıda iş makinesiyle yangını kontrol altına almak için yoğun çaba sarf ediyor.
Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesine bağlı Çamlıbel Mahallesi'nde 25 Temmuz’da başlayan orman yangını üçüncü gününde de devam ediyor. Zorlu arazi koşullarına rağmen ekipler, hem havadan hem karadan söndürme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
611 Personel Sahada
Yangın ihbarının ardından hızla organize olan ekipler, bölgeye çok sayıda personel ve araç sevk etti. Toplamda 611 kişilik müdahale ekibi, farklı kurumlardan sağlanan araç ve ekipmanlarla yangını kontrol altına almaya çalışıyor.
6 Helikopter, 76 Arazöz, 78 İş Makinesi Görevde
Söndürme çalışmalarında 6 yangın söndürme helikopteri, 41 Orman Genel Müdürlüğü arazözü, 35 belediye arazözü (Kahramanmaraş, Gaziantep, Adana, Kayseri, Şanlıurfa, Adıyaman, Osmaniye ve Konya’dan destek) aktif olarak görev alıyor. Ayrıca 15 ilk müdahale aracı, 30 su tankeri, 78 iş makinesi ve 32 pikap da bölgeye sevk edilerek çalışmalara katkı sağlıyor.
Tam Koordinasyon ve Kurumlar Arası İş Birliği
Yangına karşı yürütülen mücadelede, Orman Genel Müdürlüğü, Büyükşehir ve ilçe belediyeleri, çevre illerden gelen ekiplerle koordineli şekilde hareket ediyor. Bölgede rüzgârın etkili olması zaman zaman müdahaleyi zorlaştırsa da, ekipler yangını çevre yerleşim yerlerine sıçramadan kontrol altına almayı hedefliyor.
Yetkililer, vatandaşların yangın bölgesine girmemesi ve uyarılara dikkat etmesi konusunda çağrıda bulunuyor. Müdahale çalışmaları gün boyunca hava şartlarına göre sürdürülecek.
KAYNAK: Maraştanhaber
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.