Üst öğretime değil geleceğe hazırlıyoruz

Doğru Cevap Eğitim Kurumları Kurucusu Muharrem Erantepli, özel öğretim kurumlarının gerekliliği ve yaptıkları faaliyetler konularında gazetemize açıklamalar yaptı. Erantepli; “Öğrencileri sadece bir üst öğretime değil, geleceğe hazırlıyoruz” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Mayıs 2019 10:15
Üst öğretime değil geleceğe hazırlıyoruz

Özel öğretim kurumlarının son dönemde ki gerekliliği ve yapılanmaların gelişimiyle birlikte açığın yavaş yavaş kapandığına vurgu yapan Doğru Cevap Eğitim Kurumları Kurucu üyesi Muharrem Erantepli; “Özel öğretim kurumları eğitimin bir gereği ve bir parçasıdır. Velilerimize, öğrencilerimize bir alternatif olarak kurulmuş kuruluşlardır. Milli eğitim bakanlığı tarafından izin verilen, denetlenen, milli eğitim müfredatının uygulandığı kuruluşlardır. Dünyada ki özel öğretim oranı ile Türkiye’de ki özel öğretim oranı mukayese edilemeyecek kadar gerideydi. Fakat Son birkaç yıldır Türkiye’de özel öğretim kuruluşlarının sayısı gittikçe artıyor. Kamu okullarının fiziki şartları dünden bugüne bakıldığında olumlu yönde ciddi bir değişim kaydetti. Velilerin özel öğretim kurumlarına ihtiyaç duyma sebebi ise günümüz şartlarında kamu okullarından ziyade alternatif arayışı içerisine giriyor ve özel öğretim kurumlarını tercih ediyor. Burada ebeveynin aklından geçen temel unsur; özel okulda öğrencim daha fazla eğitim alması, bunun neticesinde de bir üst öğretime hazırlanmasında arkadaşlarından bir adım daha önde başlar düşüncesi ile yola çıkar. Yani çocuklarının daha iyi bir üniversite eğitimi alması düşüncesinden kaynaklanıyor. Öğrenciyi bir üst öğrenime hazırlayıp, iyi bir üniversiteye yerleştirmeyi hedefliyoruz plan ve programımızı uyguluyoruz. Bunun yanında velilerin bizden ekstra beklentileri de var. Öğrencinin iyi bir bilgisayar kullanıcı olmasını, en az bir yabancı dili iyi bir derecede öğrenmesini konuşup anlaşabilmesini, bir spor dalında etkin bir şekilde spor yapmasını, bir enstrüman kullanmasını, resim yeteneğini geliştirmesini ve vatana milletine hayırlı, ahlaklı, kendi değerlerini bilen koruyan bireyler olmasını istiyor. Özel okulların sosyal alanlarda biraz daha avantajlı olduğunu düşünüyoruz. Milli eğitim bakanlığının her sınıf için bize sunduğu bir müfredat var. Biz özel okullar olarak bu müfredatın dışında kalan zaman içerisinde öğrencilerimize üst öğrenime hazırlık noktasında gayret gösteriyor hem de sosyal aktiviteler noktasında elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş’ta özel öğretime yön veren isimlerden, kurumların kuruluşunda dikkatli olunmasının gerektiğinin altını çizen Erantepli; “40 yıldır eğitim sektörünün içerisindeyiz, yaklaşık 25 yılını milli eğitim camiasında öğretmen olarak geçirdim. 1999 yılından bu yana özel sektörde de faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Her zaman akılımızda olan bir fikirdi. Özel öğretimin taçlandırılmış hali olan özel okulculuk üst kategorisinde girişimimiz oldu. Eğitimci şuuruyla olacak bir iş olmayıp birde maddi boyutu vardı. Maddi tarafı ile ilgilide gayesi sadece para olan bireylerle ortaklık sağlayamazdık. Son iki yılda da adımlar attık lakin basit değilmiş belediye de ki görevimiz sona ermeden önce Doğru Cevap Eğitim Kurumlarının Kurucu ortağı Şehmus Bey ile görüşmelerimiz neticesinde belli bir oranda hisse ile ortaklığımızı sağladık. Kurum yöneticiliğini de arkadaşlarımız bana tevdi ettiler, bana olan teveccühlerinden ötürü teşekkür ediyorum. Merkezi İstanbul’da olan bir eğitim kurumuyuz. Malum FETÖ yapılanmasının 15 Temmuz darbesinden sonra deşifre edilmesiyle birlikte okullarının kapatılmasıyla birlikte özel öğretim sektöründe bir boşluk meydana geldi. Öğrencilerde ve velilerde bir tereddüt, güvensizlik hâsıl oldu. Biz duruşumuzla, kimliğimizle, öğretmen kadromuzla Doğru Cevap ailesi olarak öğrencilerimize ve velilerimize önce güven veriyoruz. Sonra da çalışmalarımız ve bu yıl ki öğrencilerimizin üniversite de ki başarılarıyla tercih edilebilen bir okul halindeyiz, daha çok tercih edilebilir bir okul haline gelmeyi hedefliyoruz. Özel öğretimde tek gayemiz para değil. Öğrencilerimiz bizim geleceğimiz, yani biz hem bir üst öğrenime hazırlayacağız hem de değerlerimize layık birer birey olarak yetiştirmeye gayret göstereceğiz. Doğru Cevap ailesi de hem Kahramanmaraş’ta ki hem de Türkiye genelinde ki yapısı itibarıyla fikirlerimize duruşumuza yakın bir yapı olması hasebiyle bir güç birliği oluşturduk ve mevcut yapıya destek olmaya karar verdik” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.