Ünal canlı yayında açıkladı 'Samimiyetimle sizinle paylaşıyorum…'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal sosyal medya hesabından canlı yayın düzenledi. Ünal, yaptığı yayında kriz sürecinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin önemini vurguladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Mart 2020 21:30
Ünal canlı yayında açıkladı 'Samimiyetimle sizinle paylaşıyorum…'

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin önemini vurgulayan Ünal, alınan tedbir kararlarını değerlendirirken bütün dünyanın bir insanlık krizi ile iç içe olduğunun altını çizerek, siyasi kaygıya düşmenin yanlış olduğunu söyledi.

İşte Ünal’ın konu ile ilgili canlı yayın açıklaması; “Eşgüdüm toplantısında önemli kararlar alındı. Samimiyetimle sizinle paylaşıyorum. Bu eşgüdüm programında Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin karar alma mekanizmasının son derece güçlü olduğunu gördük. Salgın hastalıklarda sizin virüsten hızlı hareket etmeniz gerekir. Verdiğiniz kararın doğruluğundan ziyade çok hızlı hareket etmeniz ve son derece hızlı hareket etmeniz gerekir. Eğer eski parlementer sistemde böyle bir krize yakalansaydık ne olacağını düşünmek bile istemiyorum. Herkesin çokbilmişliğinin altından kalkamazdık. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde gerçekten koordine bir şekilde çalışıyoruz. Ekonomik sürecimizin zarar görmemesi ve bu süreçte herhangi bir şekilde kimsenin mağdur olmaması, her vatandaşımıza gerekli sağlık hizmetinin sunulması gibi alınması gereken bütün önlemler alındı. İlgili bütün bakanlıklar 21-22-23-24 martta düzenlemeleri yaptı. Burada en kıymetli şey, cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği; Bütün bunlar ehliyet ve liyakat sahibi bir bilim kurulu tavsiyeleri ile yürütüldü. Şunu unutmayalım; bu süreçte siyaseti bir kenara bırakmak ve her birimizin insan olma ortak paydasında buluşmamız gerekiyor. Şu anda bütün dünyada insanlık bir kriz yaşıyor. Bu salgın hastalığın dini dili ve ırkı yok. İnsan olarak her birimiz eşit risk altındayız. Bundan dolayı bizim şu şekilde görmemiz gerekiyor, bu krizde siyaset devşirme yerine devletimizin yanında olmamız gerekiyor. Bu süreçte meseleyi bir siyasi çerçeve olarak değil, insani bir çerçeve olarak görmek daha doğru”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.