Ülkemiz güçlü bir ekonomiye sahip

Hükümetin ekonomi politikalarının küçük ve orta ölçekli işletmelerin sıkıntılarına çare olduğunu söyleyen İş Adamı Recep Güzel 2017 yılı ekonomisini gazetemize değerlendirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Ocak 2018 15:22
Ülkemiz güçlü bir ekonomiye sahip

2017 yılını ekonomi ve siyaset anlamında değerlendirebilir misiniz?

2017 yılı ülkemizde hem ekonomi hem de siyasi anlamda çok yoğun geçti. İçinde bulunduğumuz durumlara bakarsak, Ortadoğu’daki olaylar ve dünyanın bize karşı oynamaya çalıştığı oyunları göz önüne aldığımız zaman Türkiye çok güçlü durumda. Piyasada hareketlilik halen devam ediyor ve edecektir. Yıl içinde dönemsel dalgalanmalar yaşansa da iş adamlarımız ve esnaflarımız yatırımlarına, ticaretlerine devam ediyor. Bu istikrar devam ettiği sürece Ülkemizin ve Kahramanmaraş’ımızın ekonomisi daha iyi konumlara gelecektir. Piyasada kriz havası oluşturmaya çalışanlar var. Bunların hepsi eski Türkiye'de kaldı. Bugün milletimiz algıyı da çok iyi biliyor, oyunu da çok net görüyor. Bu oyunlar ve verilmek istenen negatif algılar karşısında cebindeki parayı da biliyor ticaretini de biliyor. Ülkenin güçlü bir siyasi lidere sahip olduğunu, güçlü bir ekonomiye sahip olduğunu da görüyor.

Yılın üçüncü çeyreğindeki yüzde 11,1’lik bir büyüme oranını nasıl değerlendirirsiniz?

Beklentilerin üzerinde ve memnun edici bir büyüme rakamı açıklandı. Bu durum hem ülke insanına hem yurtdışına bir güvenin oluşmasına sebep oldu. Artık yatırımcılarımız daha kesin adımlar atacaklar ve daha büyük işler ortaya çıkacak. Bu konuda insanlarımız kendi içerisinde bulundukları duruma göre değerlendirmeler yapıyor. Cumhurbaşkanımızın bir çağrısı ile dolarlar ve altınlar bozdurularak piyasaya ciddi anlamda bir canlılık kazandırılmıştı. Bu durum karşısında İnsanlarımız biraz daha tedbirli davranmaya başladı. Hükümetimizin aldığı tedbirler piyasadaki küçük ve orta ölçekli işletmelerin sıkıntılarına çare oldu. Ülkemizde olumlu gelişmeler var, bu da 2018 yılı ekonomimize olumlu durumlar yansıtacaktır.

2018 yılından beklentileriniz nelerdir?

Türkiye’ye dışarıdan gelen yatırımcı sayısı her geçen gün artıyor. Son zamanlarda yaşanan Kudüs olaylarından sonra bunu daha kesin söyleyebiliriz. Ülkemizin dik duruşu ekonomi anlamında da büyük katkı sağlayacaktır. Kredi limitlerimizi düşürmeye çalışılsa da yatırımlar devam edecek. Dünyanın en büyük havalimanlarından bir tanesinin açılışı yapılacak. Bunlar kolay şeyler değil, hepsi ekonomiye canlılık kazandıracak. Bu kadar sıkıntılı dönemler sonrasında kendi silahımızı ve kendi otomobilimizi üretiyorsak çok iyi durumdayız demektir. 2018 yılı 2017 yılına göre daha canlı geçecektir. Ekonomimiz şu anki durumundan daha iyi konuma yükselecektir. Hükümetimizin de gerekli desteği sağlayıp, yatırıma ve yatırımcıya elinden geleni yapacağını temenni ediyorum.

Kaynak: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.