TÜVTÜRK Resmen Duyurdu! Artık Bunlar Kontrol Edilmeyecek

Otomobil kullanıcılarının düzenli olarak yapmak zorunda olduğu araç muayenesi için yeni bir düzenleme hayata geçirildi. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ağustos 2023 14:15
TÜVTÜRK Resmen Duyurdu! Artık Bunlar Kontrol Edilmeyecek

Bu yeni düzenleme ile birlikte, muayene sırasında rutin olarak kontrol edilen bazı alanlar için artık zorunlu kontrol gerekmeyecek. Bu kapsamda, araç lastiklerinin muayene sırasında kontrol edilmeme kararı alındı.

TÜVTÜRK tarafından yapılan açıklamada, seyir halindeyken lastiğin patlaması durumunda aracın kontrolünün zorlaşabileceği ve kazalara sebep olabileceği vurgulandı.

Araç muayenesi sırasında lastiklerin yüzeyinde oluşabilecek hasarların ve lastiklere saplanan yabancı maddelerin gözle ve elle kontrol edildiği belirtildi.

Bu sayede lastiklerde meydana gelebilecek ve gözle görülemeyen (özellikle lastiklerin iç yüzeyinde oluşan ve sürücü tarafından görülemeyen) hasarların muayene sırasında tespit edildiği ifade edildi.

TÜVTÜRK, bu kararın alınmasındaki amaç ve önemi üzerinde durdu. Ayrıca aynı aks üzerinde aynı boyutta lastiklerin bulunmasının önemi vurgulandı.

Eğer muayene esnasında bu şartlara uymayan bir durum tespit edilirse, aracın muayenesinin kusurlu olarak sonuçlanacağı belirtildi.

Sonuç olarak, araç muayenesi sırasında artık lastiklerin kontrol edilmeyeceği ve bu değişikliğin resmi olarak duyurulduğu ifade edildi.

Bu yeni düzenleme, otomobil sahipleri için önemli bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.