Türkoğlu’nun Türk bayrağı sevdalısı gençleri

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde, rüzgâr nedeniyle katlanan Türk bayrağını düzeltip öpme anları güvenlik kamerasınca görüntülenen iki çocuğu örnek davranışlarından dolayı Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Haziran 2021 18:12
Türkoğlu’nun Türk bayrağı sevdalısı gençleri

Kaldırımda yürüyen Mustafa Saltuk Buğrahan Karaca ve Furkan Karataş'ı İlçe Jandarma Komutanlığı önünden geçtikleri sırada bahçe duvarına asılı Türk bayrağının rüzgardan katlandığını görünce açıp öpüp düzeltiler ve ardından yollarına devam ederkenki görüntüleri güvenlik kamerasına yansıdı.

Herkesi duygulandıran bayrak sevgisini gösteren İki çocuğun görüntülerinin sosyal medyada yayımlanması sonrası Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş Karaca ve Karataş'ı makamında ağırlayarak bir süre sohbet etti.

Çocuklara Türk Bayrağı ve kol saati hediye eden Başkan Okumuş, yaptığı konuşmada, öğrencilerin şehitlerin kanlarıyla renk verdikleri bayrağa gösterdiği saygının takdire şayan olduğunu söyledi.

Karaca ve Karataş'ı misafir etmekten onur duyduğunu anlatan Okumuş, "Diğer insanlardan bizleri ayıran en önemli özellik, bayrak ve vatan sevgisiyle büyümemiz. Askere, ölüme giderken bile davullarla zurnalarla giden bir milletiz. Kendilerini tebrik ediyorum." diye konuştu.

Furkan Karataş da bayrağı o şekilde bırakıp gitmenin içlerine sinmediğini anlatarak, "Annemizden babamızdan öğretmenlerimizden gördüğümüz gibi öptük anlımıza koyduk. Onun için kanlar döküldü, şehitlerimiz oldu. Öyle bırakmak bize yakışmazdı." ifadelerini kullandı.

turkoglunun-turk-bayragi-sevdalisi-gencleri.jpg

KAYNAK: Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.