Türkoğlu'nun en hızlı büyüyen derneği! Bir buçuk yılda yapmadıkları yardım kalmadı

Yaklaşık 2 yıl önce Türkoğlu’nda kurulan Bunsuzlular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği yaptığı faaliyetler ile Türkoğlu vatandaşının gönlünde büyük yer edinmiş durumda.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Ocak 2019 16:11
Türkoğlu'nun en hızlı büyüyen derneği! Bir buçuk yılda yapmadıkları yardım kalmadı

Gerek sağlık alanında gerekse maddi anlamda ihtiyacı olan vatandaşların yardımlarına koşan Bunsuzlular Derneği, faaliyetlerine ara vermeden devam ediyor.

Gazetemize açıklamalarda bulunan Bunsuzlular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Cemil Canik, derneğin kuruluş sürecini ve yaptıkları faaliyetleri paylaştı. Canik; “Kalekaya, Sadıklı, Çokran, Gölpınar, Hacılar, Çağırgan köylerinden zorlu yaşam şartlarından dolayı Kahramanmaraş Türkoğlu, Beyoğlu, Kılılı, Kızıleniş gibi bölgelere yerleşmiş aile üyelerimizin her türlü yardımlaşma, dayanışma, birlik ve beraberliğini geliştirmek istiyoruz. Bu nedenle; hemşerilerimizin, sosyal ve ekonomik olarak gelişmelerine yardım etmek, gençliğinde gencin, yaşlandığında yaşlının, kısacası her zaman insanımızın yanında olmak ve ona tüm meseleleri ile sahip çıkmak, desteklemek ve yardımcı olmak en büyük amaçlarımız arasında yer almaktadır. Özellikle de eğitim ve öğretim faaliyetlerine, her imkan ve yolu kullanarak katkı sağlamak ve bu konularda çalışmalar yapmak, Aynı zamanda gençliğimizi kötü alışkanlıklardan korumak sağlıklı ve saygın bir nesil haline getirmek için boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamak, en önemli çalışma alanlarımızı oluşturmaktadır. Kahramanmaraş, Türkoğlu ve çevresinde yaşayan tüm Bunsuzluları hep bir arada tutarak “tek ses tek nefes” ilkesiyle güçlü bir birliktelik sağlamaktır” dedi.

turkoglunun-en-hizli-buyuyen-dernegi!.jpg

Derneğin, bünyesindeki insanları yarım ve dayanışma konusunda harekete geçirmek amacıyla kurulduğunu söyleyen Canik; “Köylerimiz Kahramanmaraş’ın güney batı taraflarında yaklaşık 50 km mesafede dar ve uzun bir vadi içerisinde yayılmıştır. Bunsuz kırsalı; Çağırgan, Hacılar, Lomlar, Gölpınar, Yusuflar, Sadıklı, Kalekaya ve Çokran köylerinden oluşuyor. Orta Asya’da ata mesleğimiz olan hayvancılığı bilmeyen yoktur. Anadolu’nun fethi sürecinde ve fetih sonrasında da bu ata mesleği, coğrafi zorunluluk, ihtiyaç ve bir kültür unsuru olarak varlığını devam ettirmiştir. Bunsuz’a yerleşen aileler de bu yaşam tarzını devam ettirmek ve geçimlerini sağlamak amacıyla bu bölgeye yerleşmişlerdir. Yerleştikleri bu topraklar onların değerleri ve emekleriyle bir vatana dönüşmüştür. Hayvancılığın yanında zor arazi koşullarında tarım da zamanla önemli bir uğraş ve ekonomik sektör olmuştur.

turkoglunun-en-hizli-buyuyen-dernegi!3.jpg

Uzun yıllar bu şekilde bir yaşam süren Bunsuz halkı gelişen ve değişen dünyayla birlikte daha değişime ayak uydurmaya başlayacaktır. Nüfusun artması, dünyanın gelişmesi, yeni ekonomik kolların ortaya çıkması vb. nedenler Bunsuz halkının daha iyi yaşam koşulları için başta Türkoğlu olmak üzere Kahramanmaraş’ın birçok yerine yerleşmesine neden olmuştur. Kahramanmaraş’ın çevresine imkanları dahilinde yerleşen veya göç eden halk zamanla çok büyük bir nüfus oluşturmuştur. Bu artan nüfus farklı iş kolları ve sosyal alanlarda başarılı çalışmalar yapmıştır. Ancak artan nüfus ve çevrenin geniş olmasından dolayı aralardaki bağlar zamanla zayıflamıştır. Türkoğlu çevresinde 7 bin Kahramanmaraş genelinde ise yaklaşık 54 bin nüfus olduğu tahmin ediliyor. Derneğimizin kurulma fikri buradan hareketle ortaya çıkmış ve bu büyük aileyi bir araya getirerek her alanda yardımlaşma-dayanışma duygusu harekete geçirilmek istenmiştir. Dernek olarak yaptığımız çalışmalar bu yönde olmakta ve her aile üyesine dokunmaya çalışmaktadır” ifadelerini kullandı.

turkoglunun-en-hizli-buyuyen-dernegi!1.jpg

CANİK; “BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR DEDİK”

Birlikten kuvvet doğar diyerek bunsuzlar nüfusunu bünyelerinde toplama kararı aldıklarını söyleyen Canik; “Bunsuzlular derneğini 7 aylık bir çalışma ile yapılan toplantılar sonunda kurmaya karar verdik. O zamandan beri de yaklaşık bir buçuk yıldır faaliyetlerimiz devam ediyor. Derneğin ismine oy birliği ile karar verildi. Biz bu bölgede Bunsuzlular olarak biliniyoruz. Bunsuz’un kelime anlamı zararsız, kendi halinde yaşayan insanlardır. Derneğimizin kuruluş nedeni, Kahramanmaraş, Türkoğlu ve çevresinde yaşayan Bunsuzluların “birlikten kuvvet doğar -bir elin nesi var iki elin sesi var” felsefesi ile hareket etmektir. Amacımız, imkanlarımız dahilinde yardıma muhtaç ailelere yardım etmek, okuyan öğrencilere burs ayarlamak, birbirimize yol arkadaşı olmak, sosyal ve sportif etkinlikler organize etmek vb. kısacası sessizsin sesi, kimsesizin kimsesi olmaktır. Bu konuda bize destek olan, şuan aramızda olan veya olmayan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

turkoglunun-en-hizli-buyuyen-dernegi!4.jpg

BİRÇOK FAALİYET DÜZENLEDİLER

Düzenledikleri etkinlikler hakkında da bilgiler aktaran Canik; açıklamalarına şöyle devam etti; “Kurulduğumuz tarihte ilk olarak Kuruluş Yemeği programı ile 2 bin kişiye yemek ikramı yaptık. 2018 yılı Ramazan ayında Kılılı’da 950 kişiye iftar yemeği verdik. Ailemizde durumu zayıf olanlara yaklaşık 5 ton buğday yardımı yaptık. Aynı zamanda ramazan ayında 300 paket gıda yardımı yaptık. İmkanları olmayan hastalarımızın tedavi masraflarını üstlendik. Köy okullarındaki yaklaşık 500 öğrencimize soğuk kış aylarında “daha sıcak bir kış” için eldiven, bere ve çorap yardımı yaptık. Yaklaşık bir yılda 3850 adet üye kaydı yaparak derneğimizin Türkoğlu’nun en büyük aile derneği olduğunu ispatlamış olduk. Kurban Bayramında dernek adına kurban keserek ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunduk. Aynı zamanda bütün bu yardım ve destekler ile birlikte aşure programları düzenledik. Derneğimizin daha çok ihtiyaç sahibine ulaşması adına yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımızı derneğimize çay içmeye davet ediyoruz”

bunsuzlular-dernegi1-001.jpg

bunsuzlular-dernegi-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.