“Türkoğlu’nda bu sektöre ihtiyaç vardı”

Türkoğlu’nda 3 yıllık bir serüvenle kiralama sektöründe faaliyet gösteren Kral Oto Kiralama İşletme Sahibi Mustafa Yağmur, sektöre ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Ekim 2018 13:11
“Türkoğlu’nda bu sektöre ihtiyaç vardı”

Türkoğlu’nda kiralama sektöründe açık olduğunu belirten Yağmur; “Kiralama sektöründe Türkoğlu’nda bir eksik vardı. Türkoğlu gelişmek için farklı sektörlere ihtiyaç duyuyordu. Biz bu açığı tamamlamak adına gerekli araştırmaları yaparak faaliyete başladık. İlk etapta kiralama sektörünün Türkoğlu’nda tutmayacağını söylediler. Ama sonrasında iyi bir hizmet sektörü olduğun gören vatandaşlar alıştılar ve kendi ihtiyaçlarını karşılamaya başladılar” dedi.

Araç kiralamaya Türkoğlu’nda rağbet olduğunu belirten Mustafa Yağmur, vatandaşların dikkat etmeleri gereken konulara ilişkin mesajlar aktardı. Yağmur; “Araç kiralamaya Türkoğlu’nda rağbet var. Vatandaşlar bu hizmetten oldukça memnun. 14 aracımız ile vatandaşlarımıza sonuna kadar hizmet vermeye devam ediyoruz. Araç kiralayacak olan kişinin ehliyetinin stajyer olmaması gerekiyor. İki yılını doldurmuş olması gerekiyor. Aracı kiralayacak olan kişinin ehliyet bilgileri emniyete gönderiliyor. Oradan gelecek olan raporla aracı veriyoruz. Türkoğlu’nda kamyonet tarzı araçlara rağbet var. Genellikle aileler tercih ediyorlar. Düğünler oluyor, cenazeler oluyor. Bu nedenle hafif ticari kamyonet tarzı araçlar tercih ediliyor. Vatandaşlar araç kiralarken aracın konforuna, kalitesine ve yakıt durumuna bakmalılar. Yurtdışından gelen vatandaşlarımız var” ifadelerini kullandı.

DÖVİZ DALGALANMALARI DOLAYLI YOLDAN ETKİLEDİ

Dövizdeki kur dalgalanmalarından kiralama sektörünün dolaylı yoldan etkilendiğini söyleyen Yağmur; “Son zamanlardaki döviz kurundaki artışlar bizi dolaylı yoldan etkileri. Biz araçlarımıza periyodik olarak bakımlar yaptırıyoruz. Araç yedek parça fiyatlarında dolar endeksli olanlarda ciddi artışlar oldu. Araçların aylık bakımlarında yüzde 40 artış oldu. Arıza maliyetleri arttı. Bu artışlara bakarak bizim de fiyatları yükseltmemiz gerekiyordu ama biz sabit kalmayı tercih ettik. Bu ekonomik dalgalanma kiralama yapan vatandaşları da etkiledi. Kiraladıkları araca aldıkları yakıt maliyetleri arttı” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.