Türkoğlu Ziraat Odası, en iyi ürünü en iyi şekilde almak için çalışıyor

Türkoğlu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karaca, çiftçinin en iyi ürünü en iyi şekilde alabilmek için yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Ekim 2018 10:30
Türkoğlu Ziraat Odası, en iyi ürünü en iyi şekilde almak için çalışıyor

Karaca, gazetemize yaptığı açıklamada; “Kadıoğlu Çiftliği Mahallesi Seracılık ile Kahramanmaraş’ımızda bir ilki gerçekleştirdi” dedi.

Bilinçli üretim konusunda faaliyetlerinden bahseden Mehmet Karaca; “Bilinçli üretim konusunda Türkoğlu Ziraat Odası olarak, bünyemizdeki mühendislerimiz çiftçilerimizi her zaman bilinçlendiriyor. Gerekli olan bütün analizler yapılarak çiftçilerimizin en iyi ürünü alabilmeleri için onlara hizmet veriyoruz. Mühendislerimiz sürekli sahada çalışmalarına devam ediyorlar. Türkoğlu’nda odamıza kayıtlı 4 binin üzerinde çiftçimiz var. Ama bunlardan ortalama 2 bini faaliyetlerine devam ediyor. Bu çiftçilerimiz de bölgemizde elverişli olan buğday, mısır, pamuk, biber ve bahçe ürünleri gibi faaliyetleri devam ettiriyorlar” dedi.

karaca.jpg

Hasat sırasında çiftçinin destekçisi olduklarını belirten Karaca; “Ziraat mühendislerimiz tarlada dökülen mısırlar kontrol ediliyor. Eğer tarlada bir israf söz konusu ise mühendislerimiz oda adına direkt olarak müdahale ediyor. Biçer işlemi yapanlar uyarılıyor. Uyarılara rağmen halen aynı hataları yapıyorsa tarladan çıkarılıyorlar. Çiftçilerimizin cebinden giden mala asla izin vermiyoruz. Bu şekilde çiftçilerimize kolaylık sağlıyoruz. Her türlü kaybı önlemeye çalışıyoruz. Biz fidancılar ile çiftçimizin arasında köprü görevi görüyoruz. Ekibimiz ile kontrolünü sağlayıp, gerekli analizlerini yaparak temin sağlıyoruz. Piyasada pahalı olan ürünleri gerekli anlaşmaları yaparak çiftçilerimize ulaştırıyoruz. Kaliteli ve ucuz fidan alımlarını sağlıyoruz. Bunu da her yıl yapmayı düşünüyoruz. Biz bunun herhangi bir ticaretini yapmıyoruz. Sadece satıcı ile çiftçiyi buluşturuyoruz” sözlerine yer verdi.

KADIOĞLU KAHRAMANMARAŞ’TA BİR İLK

Kadıoğlu Çiftliği Mahallesi’nde her geçen gün gelişen seracılığın Antalya’yı aratmadığına değinen Mehmet Karaca şu şekilde konuştu; “Kadıoğlu Çiftliği Mahallesindeki seracılık Kahramanmaraş’ta bir ilk. Seracılık o bölgemizde halen gelişiyor. Antalya ve Mersin’i asla aratmıyor. Aynı zamanda Kahramanmaraş’ın ve Türkoğlu’nun ekonomisine de ciddi anlamda katkı sağlıyor. Bununla birlikte tarımsal faaliyetlerde de çeşitlilik artıyor. Türkoğlu Ziraat Odası olarak seracılığı geliştirmek adına üzerimize düşen görevi yapmaya her zaman hazırız. Yeter ki Kahramanmaraş’ımıza yakışır bir faaliyet hayata geçecek olsun. Biz elimizden geleni yapmaya gayret gösteriyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.